Γιάννης Μπελώνης: Πώς οι μελωδίες της Κρήτης επηρέασαν την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη

Κρήτη
Γιάννης Μπελώνης: Πώς οι μελωδίες της Κρήτης επηρέασαν την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την συνεργασία του με τον Μίκη Θεοδωράκη, την κρητική μουσική και τις μελωδίες του νησιού, μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV και την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», ο πιανίστας του Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννης Μπελώνης

Ο Γιάννης Μπελώνης εργάστηκε για αρκετά χρόνια στην ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη με την ιδιότητα του πιανίστα. Η πρώτη τους επαφή ήταν γύρω στο 2006-2007 στο πλαίσιο κάποιου ερευνητικού προγράμματος  και η συνεργασία τους ξεκίνησε σχεδόν αμέσως.

Την εμπειρία του για την συνεργασία του με το Μίκη Θεοδωράκη, την Κρήτη και τη μουσική της, περιγράφει σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα».

«Για μας τους νεότερους η συνεργασία με τον Μίκη Θεοδωράκη ήταν ένα όνειρο που ούτε φανταζόμασταν ότι θα κατακτούσαμε, αλλά αυτό που κυρίως μου έμεινε από τις συναντήσεις που είχαμε ήταν η αστείρευτη αγάπη του για την μουσική και την νέα γενιά», περιγράφει ο κ. Μπελώνης.

Ο Γιάννης Μπελώνης αναφέρεται στο τι άνθρωπος ήταν ο μεγάλος Έλληνας μουσικός «Ο Μίκης Θεοδωράκης συμβουλές δεν έδινε, αλλά εμείς μπορούσαμε από το λόγο του και το παράδειγμά του να διδαχθούμε τα πάντα για την αγωνιστικότητα, την αγάπη για την μουσική, την νέα γενιά και την Ελλάδα, αλλά και να μάθουμε να μην παρατάμε τα όνειρά μας», επισημαίνει και συμπληρώνει «Δεν είναι μόνο το έργο του είναι και όλοι εκείνοι οι ποιητές που έχει μελοποιήσει πρόκειται για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας».

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News