Ο αντισυμβατικός «Χαΐνης», Δημήτρης Αποστολάκης, μιλά στο «Καλό Μεσημέρι»

Κρήτη
Ο αντισυμβατικός «Χαΐνης», Δημήτρης Αποστολάκης, μιλά στο «Καλό Μεσημέρι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορώ να ζήσω χωρίς εμφανίσεις, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εξαφανίσεις», αναφέρειο Δημήτρης Αποστολάκης, στην ΚΡΗΤΗ TV και την εκπομπή «Καλό Μεσημέρι»

Καλλιτέχνης, μουσικός και για πολλούς ένας σύγχρονος φιλόσοφος. Ο λόγος για τον αντισυμβατικό «Χαΐνη», για τον ανατρεπτικό Δημήτρη Αποστολάκη.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης, με αφορμή την ολιγοήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη, την «μάνα» του, μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV και τη δημοσιογράφο, Μαρία Σπουρδαλάκη.

Πως βλέπει όμως την Κρήτη; «Η Κρήτη είναι η μάνα μου… Η μάνα που είναι σκληρή μαζί μου, δε είναι όμως Ιθάκη για μένα, εγώ δεν ξέρω ούτε που πάω, ούτε ποιος είμαι, ούτε έχω καν Ιθάκη»

Ο "Χαΐνης" Δημήτρης Αποστολάκης, όντας ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μουσική, στη μελέτη και τις πολεμικές τέχνες, σε αυτήν την εις βάθος συζήτηση, ξετυλίγει το κουβάρι της σκέψης και της κοσμοθεωρίας του για τη ζωή.

«Μπορώ να ζήσω χωρίς εμφανίσεις, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εξαφανίσεις. Δεν ανησυχώ δεν έχω κάτι να χάσω, το παντελόνι μου δεν έχει καν τσέπες τι να χάσω;

Το λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι να σκέφτονται την επόμενη μέρα κλέβουν από το παρόν τους, που είναι η μόνη τους αλήθεια, γιατί το μέλλον είναι αδιόρατο», τονίζει χαρακτηριστικά ο καλλιτέχνης.

Ενώ, δεν παραλείπει να μιλήσει για την κοινότητα των Χαΐνηδων και τη νέα τους δουλειά, η οποία προσφέρει, όπως ο ίδιος επισημαίνει, τροφή για σκέψη στον αποδέκτη της.

«Οι Χαϊνηδες είναι μια κοινότητα ανθρώπων. Είναι η ζωή μας όλη, στην κοινωνία το μόνο που μπορείς να γίνεις είναι από ένας απρόσωπος καταναλωτής, να γίνεις ένας ονομαστός καταναλωτής δεν είσαι τίποτα δηλαδή μέσα στην κοινωνία, ενώ στην κοινότητα ακόμα και αν είσαι απορριπτέος είσαι κάποιος» απάντησε όταν των ρώτησαν τι σημαίνουν για κείνον οι Χαΐνηδες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News