Forbes: Οι πλουσιότερες γυναίκες στον πλανήτη για το 2021

Life
Forbes: Οι πλουσιότερες γυναίκες στον πλανήτη για το 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαρώνουν οι πιο πλούσιες αυτοδημιούργητες κυρίες στην Αμερική

Δεν είναι αυτοδημιούργητες, αλλά διαθέτουν μυθικές περιουσίες!

Η πιο πλούσια γυναίκα του κόσμου (όλου) είναι η 68χρονη κληρονόμος της L’Oreal, Φρανσουάζ Μπέτενκορτ Μέγιερς (Françoise Bettencourt Meyers). Η μετοχή της εταιρίας είδε μια αύξηση της τάξεως του 40% από τον περασμένο Μάρτιο, βοηθώντας την Meyers να προσθέσει 24,7 δισεκατομμύρια δολάρια στο… πορτοφόλι της. Η Meyers πρόσφερε 226 εκατομμύρια δολάρια για την επισκευή της Παναγίας των Παρισίων, κάτι που δεν μείωσε στο ελάχιστο τη συνολική περιουσία της.

Η δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι η 71χρονη Άλις Γουάλτον (Alice Walton), κόρη του Sam Walton, η οποία κέρδισε 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια εξαιτίας της καλής πορείας της μετοχής των Walmart. Ο γίγαντας της λιανικής που εισήγαγε την υπηρεσία του free delivery μέσω του Amazon Prime-like membership program, εκτόξευσε κατά 69% τις πωλήσεις του. Η Γουάλτον βρίσκεται στην 20η θέση των πλουσιότερων γυναικών του κόσμου.

Στην τρίτη θέση η πρώην σύζυγος του Jeff Bezos, Μακένζι Σκοτ (MacKenzie Scott). Η πρώην γυναίκα του επικεφαλής της Amazon έγινε ακόμα πιο πλούσια, όταν οι μετοχές που πήρε μετά το διαζύγιό της απογειώθηκαν και απέκτησε περιουσία 53 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αν και έκανε δωρεές ύψους 6 δισεκατομμυρίων σε φιλανθρωπικές δράσεις το 2020 … δεν κατάφερε - όσο κι αν προσπάθησε - να φτωχύνει!

Forbes: Οι πιο πλούσιες κυρίες που τα έχουν καταφέρει μόνες τους!

Το Forbes… γιορτάζει τις επιτυχίες των πιο πλουσίων γυναικών της Αμερικής δημοσιεύοντας τη λίστα με τις 100 επιχειρηματίες, στελέχη και καλλιτέχνες που έχουν συγκεντρώσει 118 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι ... αυτοδημιούργητες.

Στη θέση νούμερο 1 για τέταρτη χρόνια είναι η μητέρα επτά παιδιών Νταιάν Χέντριξ (Diane Hendricks) από το Γουισκόνσιν. Με περιουσία να φτάνει τα 11 δισεκατομμύρια δολ. η Hendricks είναι επικεφαλής της ABC Supply, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας οικοδομικών υλικών στις ΗΠΑ.

Η Νταϊάν ίδρυσε την εταιρεία μαζί με τον σύζυγό της Κεν το 1982 στο Μπελόιτ της πολιτείας Γουινσκόνσιν και μετά το θάνατό του ανέλαβε ή ίδια τη διεύθυνση. Από το μικρό κατάστημα του Μπελόιτ, η ABC Supply έχει σήμερα 780 υποκαταστήματα στις ΗΠΑ και τζίρο πολλά δισεκατομμύρια ετησίως.

Τζούντι Φόκνερ: Η «Σιδηρά Κυρία» της υγείας

Στη δεύτερη θέση με 6,5 δις. βρίσκεται η προγραμματίστρια Τζούντι Φόκνερ (Judith Faulkner), που έχει (ή θα έχει) τον έλεγχο των ιατρικών σου… αρχείων (!) Προερχόμενη από ιατρική οικογένεια και με σύζυγο παιδίατρο, θεωρείται σήμερα η «Σιδηρά κυρία» στον τομέα της υγείας στην Αμερική.

Το 1979 ίδρυσε στο υπόγειο του σπιτιού της στο Μάντισον του Γουινσκόνσιν την εταιρεία ιατρικού λογισμικού Epic. Με τζίρο πάνω από 2 δισ. δολαρίων, διαχειρίζεται τους ιατρικούς φακέλους εκατομμυρίων ασθενών και με πελάτες τα μεγαλύτερα νοσοκομεία των ΗΠΑ.

Μεγκ Γουίτμαν: Η επόμενη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ; (The New York Times)

Στην τρίτη θέση η 64χρονη Μεγκ Γουίτμαν (Meg Whitman) που έγινε γνωστή ως διευθύνουσα σύμβουλος του eBay (1998-2008), όταν παρέλαβε μια εταιρεία με 30 υπαλλήλους και τζίρο 4 εκατ. δολαρίων και την άφησε με 15.000 υπαλλήλους και τζίρο 8 δισ. δολαρίων. Ακολούθησε η Hewlett-Packard, ενώ κατέχει θέσεις στα διοικητικά συμβούλια της General Motors και της Procter & Gamble. Από τον Απρίλιο του 2018 είναι διευθύνουσα σύμβουλος της βιντεοπλατφόρμας Quibi.

Το 2018 επένδυσε στην ομάδα ηλεκτρονικού αθλητισμού (esports) Immortals. Η Μεγκ Γουίτμαν, με περιουσία που ανέρχεται σε 6,3 δισ. δολάρια, ασχολείται και με την πολιτική ως μέλος και χρηματοδότης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Το 2009 διεκδίκησε ανεπιτυχώς το αξίωμα του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας. Το 2008, οι The New York Times έγραψαν ότι θα μπορούσε να είναι η επόμενη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ. Δεν ήταν...

Στην τέταρτη θέση η Τζούντι Λοβ (Judy Love) και ο σύζυγός της Τομ ξεκίνησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα ανοίγοντας ένα βενζινάδικο στο Γουατόνγκα της Οκλαχόμα, με δανεικά από τον πατέρα του Τομ. Σήμερα το ζεύγος ελέγχει την εταιρεία Love's Travel Stops & Country Stores, με 480 σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών σε 41 πολιτείες των ΗΠΑ. Η προσωπική της περιουσία ανέρχεται σε 5,2 δισ. δολάρια.

Και η Rihanna στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους - Ξεκίνησε από το μηδέν!

Η Rihanna ξεκίνησε τη σειρά προϊόντων ομορφιάς Fenty Beauty το 2017 και δημιούργησε μια εταιρεία καλλυντικών που κάνει «τις γυναίκες παντού να αισθάνονται ότι κάπου ανήκουν» ανεξάρτητα από τα κιλά, το χρώμα και την εθνικότητά τους. Και ήταν τα καλλυντικά και όχι η μουσική της που της έδωσε το εισιτήριο για το πριβέ κλαμπ των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη. Ένώ βρίσκεται και στη λίστα των αυτοδημιούργητων πιο πλούσιων γυναικών στη 16η θέση. Η «αξία» της Rihanna φτάνει πλέον τα 1,7 δισ. δολ.

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της (περίπου 1,4 δισ. όπως εκτιμά το Forbes) έρχεται από τη σειρά προϊόντων Fenty Beauty, στην οποία κατέχει το 50% όπως επιβεβαιώνει πλέον το Forbes. Το μεγαλύτερο μέρος από το υπόλοιπο έρχεται από το μερίδιο που έχει στην εταιρεία εσωρούχων, Savage x Fenty, αξίας $270 εκατ. σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes και από τα κέρδη της από την καριέρα της ως τραγουδίστρια και ηθοποιός.

15 νέα πρόσωπα στη λίστα των αυτοδημιούργητων του Forbes

Η Ντόλυ Πάρτον μπαίνει με φόρα στη λίστα με την επένδυση της στο Dollywood Theme Park, που εκτόξευσε τα κέρδη της. Το σουπερμόντελ των 90ς Σίντι Κρόφορντ έκανε μεγάλη επιτυχία με την σειρά καλλυντικών Meaningful Beauty.

Οι ηλικίες των αυτοδημιούργητων πλουσιότερων γυναικών στον κόσμο κυμαίνονται από την ηλικία των 23 ετών που είναι η Κάιλι Τζένερ (Kylie Jenner) μέχρι την 95χρονη βιοχημικό και ιδρύτρια του Bio-Rad, Άλις Σουόρτζ (Alice Schwartz). Μένουν σε 22 διαφορετικές Πολιτείες, αν και 46 από τη λίστα δραστηριοποιούνται στην Καλιφόρνια.

Η Ρις Γουίδερσπουν πούλησε την εταιρεία παραγωγής της για 900 εκατ. δολ. - Του χρόνου στη λίστα;

Η Ρις Γουίδερσπου ανακοίνωσε την πώληση της εταιρείας της Hello Sunshine στην Blackstone. Η πώληση έφτασε σύμφωνα με πληροφορίες στα 900 εκατ. δολ. Το όνομά της θα συμπεριληφθεί στην λίστα της επόμενης χρονιάς.

«Τι φοβερή μέρα! Ξεκίνησα τη @HelloSunshine για να αλλάξω τον τρόπο που βλέπουν όλες τις γυναίκες στα μέσα ενημέρωσης» έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram. Η εταιρεία της ιδρύθηκε μόλις το 2016 ως κοινή επιχείρηση με την AT & T’s Otter Media.Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η εταιρεία Blackstone, πλήρωσε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για να αγοράσει μετοχές της Hello Sunshine. Μεταξύ των project της εταιρείας της Γουίδερσπουν είναι οι ταινίες "Gone Girl" και "Wild", καθώς και οι τηλεοπτικές σειρές  "The Morning Show" και "Big Little Lies".

Η Όπρα και το «The Me You Can’ t See»

Η αυτοκράτειρα των talk-show (και της αυτοβελτίωσης), Όπρα Γουίνφρεϊ, εκτός από πολυετή επιτυχημένη διαδρομή της στη μικρή οθόνη, διακρίνεται και στον επιχειρηματικό στίβο, έχοντας αποκτήσει μία περιουσία που αγγίζει τα 2,7 δισ. δολάρια. Περιουσία που τη φέρνει στη 12η θέση. Η Όπρα, μεταξύ άλλων, κατέχει ένα καλωδιακό κανάλι, είναι μέτοχος στα Weight Watchers και το 2018 υπέγραψε συμφωνία με την Apple για την παροχή περιεχομένου (ντοκιμαντέρ, σήριαλ, εκπομπές λόγου) στην Apple TV.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεργάστηκε και με τον Πρίγκιπα Χάρι σε σειρά ντοκιμαντέρ για την ψυχική υγεία με τίτλο «The Me You Can’ t See», ενώ πήρε και μία από τις πιο πολυσυζητημένες συνεντεύξεις της καριέρας της, από την Μέγκαν Μαρκλ και τον σύζυγό της. Περισσότεροι από 17,1 εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ παρακολούθησαν την τηλεοπτική συνέντευξη, με κάθε διαφήμιση 30 δευτερολέπτων στη διάρκεια της συνέντευξης να κόστισε 167.774 ευρώ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Forbes (@forbes)

 ethnos

Φωτογραφία: pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News