Η δημιουργός του AstraZeneca έγινε Barbie

Life
Η δημιουργός του AstraZeneca έγινε Barbie

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ίδια ελπίζει να εμπνεύσει τις επόμενες γενιές κοριτσιών να ασχοληθούν με τις επιστήμες

Η εταιρεία παιχνιδιών ανακοίνωσε σήμερα ότι δημιούργησε μια κούκλα Barbie προς τιμή της Βρετανίδας επιστήμονα Σάρα Γκίλμπερτ η οποία συνδημιούργησε το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της covid-19.

Η Γκίλμπερτ, καθηγήτρια ανοσολογίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αρχικά θεώρησε αυτή την πρωτοβουλία “πολύ περίεργη”, όμως ανέφερε σε ανακοίνωση της εταιρείας ότι ελπίζει πως με αυτό τον τρόπο θα δώσει “έμπνευση στην επόμενη γενιά νέων κοριτσιών να εργαστούν στον τομέα των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών”.

“Ελπίζω ότι τα παιδιά που θα δουν τη Barbie μου θα κατανοήσουν σε ποιο βαθμό μια επιστημονική καριέρα είναι ζωτικής σημασίας για τον κόσμο που μας περιβάλλει”, τόνισε η Γκίλμπερτ, η οποία τον Ιούνιο τιμήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες της υπέρ της δημόσιας υγείας και της ιατρικής έρευνας.

Περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο κούκλες Barbie έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 60 χρόνια, από τότε δηλαδή που η εταιρία δημιούργησε την κούκλα αυτή.

Τα τελευταία χρόνια, μετά τις πολλές επικρίσεις για τον επιφανειακό χαρακτήρα της Barbie, η εταιρία παιχνιδιών έχει επιλέξει να δημιουργήσει κούκλες στο πρότυπο επιστημόνων και γυναικών καριέρας.

Εκτός από την Γκίλμπερτ η εταιρεία θα δημιουργήσει μια συλλογή από κούκλες, που θα παραχθούν σε περιορισμένο αριθμό, οι οποίες εμπνέονται από την Έιμι Ο’ Σάλιβαν, μια Αμερικανίδα νοσηλεύτρια στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου Wycoff της Νέας Υόρκης, την Όντρεϊ Κρουζ, μια γιατρό στο Λας Βέγκας που μάχεται κατά των διακρίσεων, την Καναδή γιατρό Τσίκα Στέισι Ορίουα, τη Βραζιλιάνα επιστήμονα της βιοϊατρικής Ζακλίν Γκόες ντε Ζεζούς και την Αυστραλή γιατρό Κίρμπι Γουάιτ που δημιούργησε μια επαναχρησιμοποιούμενη ιατρική ποδιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News