Life

Ρένος Χαραλαμπίδης: «Η Κρήτη έχει παράδοση στο παιδικό θέατρο»

Συνέντευξη του ηθοποιού στο neakriti.gr με αφορμή την παράσταση «Ο Πέτρος και Λύκος»

Για τη ζωή του, την καλλιτεχνική του πορεία , τις δυσκολίες εν μέσω πανδημίας και την Κρήτη μίλησε σε συνέντευξή του στο neakriti.gr ο Ρένος Χαραλαμπίδης με αφορμή την παράσταση «Ο Πέτρος και Λύκος» που θα παρουσιαστεί στο νησί μας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η Κρήτη έχει παράδοση στο παιδικό θέατρο και είναι ένα μέρος όπου η παράστασή μας θα δοκιμαστεί και καλλιτεχνικά».

 

Ακολουθεί η συνέντευξη:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Χαραλαμπίδη θα απολαύσουμε και στην Κρήτη το περίφημο μουσικό έργο/παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ «ο Πέτρος και Λύκος» . Μιλήστε μας για αυτή την παράσταση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτή είναι μια παράσταση που εδώ και χρόνια προσπαθώ να πραγματοποιήσω. Το παιδικό θέατρο για μένα είναι στόχος ζωής. Η Κρήτη έχει παράδοση στο παιδικό θέατρο και είναι ένα μέρος όπου η παράστασή μας θα δοκιμαστεί και καλλιτεχνικά.

 

ΕΡ: Σε ποιες πόλεις της Κρήτης θα παρουσιάσετε την παράσταση;

ΑΠ: Στα Χανιά στο Ρέθυμνο στο Ηράκλειο στην Ιεράπετρα και στη Σητεία. Μακάρι οι συνθήκες να μας επιτρέψουν να πάμε και σε περισσότερες πόλεις.

 

ΕΡ: Πιστεύετε ότι το παιδικό κοινό είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο για να το προσεγγίσεις και να το κερδίσεις;

ΑΠ: Το παιδικό κοινό, είναι ένα κοινό με ειλικρίνεια και ευθύτητα. Αν το κερδίσεις, γιατί δε σου χαρίζεται. Ένας ηθοποιός, στην ωριμότητά του, κρίνεται κυρίως μπροστά το παιδικό κοινό.

 

ΕΡ: Οι καλοκαιρινές θεατρικές περιοδείες αυτή τη σεζόν έχουν τον αναμενόμενο κόσμο ή θεωρείτε ότι ο κόσμος έχει επηρεαστεί αρνητικά με όσα ακούγονται σχετικά με τον covid?

ΑΠ: Η παράστασή μας έχει μεγάλη προσέλευση κοινού. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, αν και ξέρω ότι σε γενικές γραμμές φέτος το κοινό είναι διστακτικό. Το καταλαβαίνω. Ελπίζω σύντομα όλα αυτά να είναι μια μακρινή ανάμνηση.

 

ΕΡ: Πώς βλέπετε από την δική σας ματιά το μέλλον του θέατρου και ιδιαίτερα τη νέα χειμερινή σεζόν;

ΑΠ: Το θέατρο καλείται να βρει ένα νέο βηματισμό μετά την πανδημία. Κατά παράξενο τρόπο, οι άνθρωποι του θεάτρου ωρίμασαν με αυτήν την αναγκαστική παύση.

 

ΕΡ: Σε ότι αφορά στο παιδικό θέατρο, την χειμερινή σεζόν πώς πιστεύετε ότι θα ανταποκριθούν οι γονείς;

ΑΠ: Για τον χειμώνα περιμένω μία δυσπιστία του κοινού απέναντι στο παιδικό θέατρο και είναι πολύ λογικό όσο η πανδημία δεν υποχωρεί. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο.

 

ΕΡ: Ποια είναι τα δικά σας καλλιτεχνικά σχέδια για την επερχόμενη σεζόν;

ΑΠ: Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται η τηλεοπτική σειρά «Τα καλύτερά μας χρόνια» όπου συμμετέχω και πραγματικά το απολαμβάνω πολύ. Αυτός είναι ο βασικός άξονας το σχέδιο μου.

 

ΕΡ: Στα τόσα χρόνια που διακρίνεστε στον καλλιτεχνικό χώρο, αν δεν κάνω λάθος 30, μοιραστείτε μαζί μας την πιο υπέροχη στιγμή αλλά και την πιο περίεργη στιγμή.

ΑΠ: Για να είμαι ειλικρινής νιώθω πολύ νέος για να αν απολύσω υπέροχες και περίεργες στιγμές από το παρελθόν μου. Αν και παίζω 30 χρόνια, νιώθω πρωτοεμφανιζόμενος.

 

ΕΡ: Θα θέλαμε να αφιερώστε στα παιδιά μια ευχή για το μέλλον τους.

ΑΠ: Εύχομαι το μέλλον των παιδιών να είναι χωρίς μεγάλες ανατροπές και παρενθέσεις όπως το δικό μας. Και αναφέρομαι στην μεγάλη οικονομική κρίση που πέρασε η Ελλάδα και στην εποχή της πανδημίας.

 

Το πρόγραμμα των παραστάσεων στην Κρήτη

9/8 ΡΕΘΥΜΝΟ

10/8 ΧΑΝΙΑ

11/8 ΗΡΑΚΛΕΙΟ

12/8 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

13/8 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

14/8 ΣΗΤΕΙΑ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια