Εκκενώνονται τα Ρυτά Κορινθίας - Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Επίδαυρο & Εύβοια

Life
Εκκενώνονται τα Ρυτά Κορινθίας - Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Επίδαυρο & Εύβοια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη σε δασική έκταση βρίσκεται μεγάλη φωτιά

Στα κινητά τους έλαβαν μήνυμα όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στο οικισμό των Ρυτών Κορινθίας να απομακρυνθούν για προληπτικούς λόγους από την περιοχή απεστάλη το απόγευμα του Σάββατου μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) από την υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, λόγω φωτιάς στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση ανάμεσα στις περιοχές της Ντράσσας και της Νέας Αλμυρής.

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική, όταν λίγο μετά τις 4:00 το μεσημέρι, ξέσπασε φωτιά σε δύο μέτωπα στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή απείλησαν αρχικά την επέκταση της φωτιάς προς τον οικισμό Λίμνης, αλλά επίγειες και εναέριες δυνάμεις την απέτρεψαν. Ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο στο χωριό Μουρτιά επεκτάθηκε σε ελαιώνες και δασική έκταση. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 13 οχήματα 31 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα δημιούργησαν πολύ γρήγορα έναν κλοιό από εδάφους και αέρος, με συνέπεια να ελέγξουν πολύ γρήγορα την επέκταση της πυρκαγιάς και να τη θέσουν υπό έλεγχο. Στο σημείο βρίσκονται και υδροφόρες των δήμων αλλά και εθελοντικές ομάδες.

«Η άμεση κινητοποίηση όλων των δυνάμεων από αέρος και από εδάφους απέτρεψε τα χειρότερα» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης. «Η φωτιά τέθηκε ήδη υπό έλεγχο» συμπληρώνει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News