Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτεται στο neakriti.gr - Τι αγαπάει περισσότερο από την Κρήτη

Life
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτεται στο neakriti.gr - Τι αγαπάει περισσότερο από την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυκιά, προσιτή και πάντα μα πάντα με καλή διάθεση η Αργυρώ μίλησε στο neakriti.gr

Είναι ταλαντούχα, αγαπάει «τρελά» αυτό που κάνει, έχει φανατικό κοινό, γνωρίζει καλά τα μυστικά ενός καλού πιάτου και το πώς θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο και δεν είναι άλλη από την αγαπημένη σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερώνουμε τους αναγνώστες της στήλης του neakriti.gr, ότι με την διάσημη σεφ, με τις πιο μαμαδίστικες συνταγές, ξεκινήσαμε μία πολύ ωραία συνεργασία, έτσι στο πλαίσιο αυτό και προσπαθώντας να την γνωρίσουμε καλύτερα της θέσαμε οκτώ βασικές ερωτήσεις, που όλοι θα ήθελαν να της απευθύνουν.

Τι είναι αυτό που την κάνει να χαρακτηρίζει ευλογημένο νησί την Κρήτη. Αν η ζωή μας ήταν ένα δείπνο, πώς το έχει ονειρευτεί; Ποιοι θα ήταν οι καλεσμένοι της, τι θα επέλεγε να φάει και πως θα επιθυμούσε να κλείσει αυτό το δείπνο, είναι κάποια από τα ερωτήματα που της θέσαμε και μας απάντησε με αγάπη, βασικό συστατικό, όπως η ίδια λέει που δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα της!

Ποια είναι τα βασικά συστατικά ενός καλού πιάτου;

«Τα υλικά εποχής, τα απλά και φρέσκα υλικά που δίνει τόσο απλόχερα η ελληνική γη και η θάλασσα και φυσικά πάνω απ’ όλα το κανάκεμα των υλικών και ο σεβασμός στην πρώτη ύλη».

Τι δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα σας;

«Η αγάπη και το μεράκι. Χωρίς αυτά τα δύο κανένα πιάτο, κανένα φαγητό και καμία συνταγή δε θα πετύχει ποτέ απόλυτα».

Ποιες πρώτες ύλες από την Κρήτη αγαπάτε να χρησιμοποιείτε στα πιάτα σας;

«Πόσο πλούτο υλικών χαρίζει το ευλογημένο νησί της Κρήτης! Από πού να ξεκινήσω και πού να τελειώσω. Στακοβούτυρο, ανθότυρος, ξυνόχοντρο, παλαιωμένη γραβιέρα, και βέβαια δε θα μπορούσα να παραλείψω το υπέροχο μέλι και το εξαιρετικό ελαιόλαδο».

Ποια είναι η πρώτη εικόνα που έχετε από τον εαυτό σας, σε σχέση με το φαγητό και το μαγείρεμα;

«Πάμε πολύ πίσω, στη παιδική μου ηλικία. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι, τριγυρνούσα μέσα στη κουζίνα, στα πόδια τις μαμάς μου, η οποία είναι εξαιρετική μαγείρισσα και όλο και ανακατευόμουνα με τις μαγειρικές της. Θυμάμαι τη ζωή μου μέσα στη κουζίνα, να αφουγκράζομαι τους ήχους της και να ταξιδεύω με τις μυρωδιές από τα βότανα και τα μπαχαρικά, που ακόμα μου ξυπνούν όμορφες αναμνήσεις».

Τι αγαπά το κοινό στην Αργυρώ;

«Πιστεύω ότι το κοινό αγαπά την αλήθεια. Και σαν Αργυρώ θέλω να είμαι αληθινή με το κοινό που με ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια. Δίνω πάντα όσο πιο γενναιόδωρα γίνεται συνταγές μου, μαμαδίστικες συνταγές που πιστεύω, έχω δοκιμάσει, έχω μαγειρέψει και έχω αγαπήσει».

Η πανδημία σας ξανασυνέδεσε με το φαγητό; Ισχύει ότι η επισκεψιμότητα του site σας argiro.gr εκτινάχθηκε;

«Είναι αλήθεια. Μέσα σε όλο αυτό το κύμα της πανδημίας, με τα lockdown, ο κόσμος έμεινε σπίτι πολύ, η οικογένεια ξαναβρέθηκε και κάτω από αυτές σας συνθήκες αναζήτησε αγαπημένες συνταγές, που είναι μέσα στο argiro.gr. 5.000 συνταγές παρακαλώ και όχι μόνο. Μπορούν όσοι το επισκέπτονται να βρουν μυστικά, άρθρα και συμβουλές για ότι αφορά τη κουζίνα και το νοικοκυριό».

Ποιες συνταγές σας, από αυτές που έχετε δημοσιεύσει, είναι viral και παραμένουν πρώτες στην προτίμηση του κοινού διαχρονικά;

«Ο κόσμος έχει αγαπήσει πολλές συνταγές μου όμως περισσότερο απ’ όλα τα τσουρέκια, τα κουλουράκια, τη βασιλόπιτα, τα μελομακάρονα, το παστίτσιο, τη μαγειρίτσα, τους κολοκυθοκεφτέδες, τα γεμιστά. Φαγητά μαμαδίστικα και σπιτικά, μέσα από την παραδοσιακή gourmet κουζίνα, που αποτελούν το απόλυτο food trend για πάντα».

Αν η ζωή μας ήταν ένα δείπνο, εσείς πως το έχετε ονειρευτεί; Ποιοι θα ήταν οι καλεσμένοι σας, τι επιλέγατε να φάτε και πως θα επιθυμούσατε να κλείσει αυτό το δείπνο;

«Κλείνοντας τα μάτια, φαντάζομαι να στρώνω ξανά το μεγάλο τραπέζι στο κήπο του σπιτιού μου στη Πάρο, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Να μαζευτούμε συγγενείς και αγαπημένοι φίλοι που τόσο τους έχω στερηθεί λόγω του Covid 19 και να μαγειρέψω γι’ αυτούς με όλη μου την αγάπη, ότι τραβάει η καρδιά τους, να πιούμε και να γλεντήσουμε ξανά παρεϊστικα, σαν Έλληνες».

(Φωτογραφίες Facebook)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News