Όλα όσα αποκάλυψε ο Λευτέρης Λαζάρου για το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

Life
Όλα όσα αποκάλυψε ο Λευτέρης Λαζάρου για το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σχόλια που δέχτηκε και η απόλυτη εμπιστοσύνη από το επιτελείο της Προεδρίας και την Πρόεδρο

Για τα πιάτα που έφτιαξε με αφορμή το επίσημο δείπνο των ηγετών στο Προεδρικό Μέγαρο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση μίλησε ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου.

Σε ραδιοφωνική του στην ΕΡΤ την Παρασκευή (26/3) επεσήμανε ότι στόχος του ήταν να χωρέσει όσο περισσότερη Ελλάδα γίνεται σε ένα πιάτο και εξήγησε πως αυτό επιτυγχάνεται με τα υλικά που χρησιμοποίησε και με τη σύνθεση που έκανε.

«Είναι μια σύνθεση του πιάτου που προσπαθείς να ”βάλεις” την Ελλάδα και να έχει πολύ καλή αρμονία έχοντας στο μυαλό σου την ισορροπία και την πειθαρχεία. Η μαγειρική τέχνη θέλει μια ικανότητα να μπορείς να συνθέσεις ένα πιάτο που να ισορροπείς, να είσαι πειθαρχημένος και να μην καλύπτει το ένα υλικό το άλλο» σημείωσε ο Λευτέρης Λαζάρου τονίζοντας παράλληλα ότι πως είναι εξίσου δύσκολο το να εμπνευστεί κάποιος ένα μενού με το να το φτιάξει.

Όπως τόνισε είχε τη στήριξη της πενταμελής ομάδας του αλλά και την απόλυτη εμπιστοσύνη από το επιτελείο της Προεδρίας και την Πρόεδρο που του ανέθεσε αυτό το τόσο σημαντικό δείπνο

«Πήγαν όλα ευτυχώς πολύ καλά» σημείωσε ο σεφ αποκαλύπτοντας πως η επιθυμία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου ήταν να επιλεχθούν κρασιά μικρών παραγωγών για να κάνουμε γνωστούς ανθρώπους που έχουν τη στήριξη της Πολιτείας.

Ο βραβευμένος σεφ αναφέρθηκε στα εγκωμιαστικά σχόλια που εισέπραξε τονίζοντας πως η κυρία Πρόεδρος όταν τελείωσε το δείπνο του έκανε την τιμή να τον φωνάξει έξω για να τον χαιρετήσει ο κόσμος αναφέροντας: «Τα σχόλια ήταν πολλά και κολακευτικά. Νιώθω περήφανος».

Τέλος αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη χρονιά που βιώνει η Ελλάδα αλλά και η εστίαση δηλώντας πως ελπίζει σε έναν πιο σύντομο εμβολιασμό για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, να νιώσουν ασφαλείς οι άνθρωποι και να «ανοίξει» η χώρα μας.

Το μενού του Λευτέρη Λαζάρου

Στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο την τιμητική του είχε το ψάρι.

Ειδικότερα το πρώτο πιάτο ήταν ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Ακολούθησε η σούπα, που ήταν κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.

Στο δεύτερο πιάτο υπήρχε κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης και ακολούθησε φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.

Ως επιδόρπιο ο σεφ έδωσε έμφαση στα προϊόντα της ελληνικής γης και ειδικότερα τη λευκή σοκολάτα και τη μαστίχα Χίου φτιάχνοντας μια κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης, ενώ τα κρασιά ήταν λευκά αλλά και γλυκός κόκκινος «Αποσπερίτης» από την Οινοποιητική Λειψών.

Φωτογραφία : intime

newsbeast

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News