Τέλος ο ασβός Looney Tunes επειδή «προάγει την κουλτούρα του βιασμού»

Life
Τέλος ο ασβός Looney Tunes επειδή «προάγει την κουλτούρα του βιασμού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βοήθησε να μάθουν τα αγόρια πως το "όχι" δεν σημαίνει στην πραγματικότητα "όχι", πως ήταν μέρος "παιχνιδιού"»

Τέλος ο ασβός Pepe Le Pew των Looney Tunes, ο οποίος πρωταγωνιστούσε σε πολλά παιδικά καρτούν.

Το καρτούν θεωρήθηκε αμφιλεγόμενο για την επιθετική του σεξουαλική συμπεριφορά, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Charles M. Blow των New York Times, εξαπέλυσε κριτική για τον ρατσισμό στα παιδικά κινούμενα σχέδια καθώς ο Pepe Le Pew εμφανίζεται στα περισσότερα καρτούν να φιλά επιθετικά και να αγκαλιάζει γυναικείους χαρακτήρες παρά τη θέλησή τους, «προάγοντας την κουλτούρα του βιασμού».

Ο ασβός αγκάλιαζε και φίλαγε την ασπρόμαυρη γάτα Penelope χωρίς τη συναίνεσή της, λέγοντας «Mon amour», ενώ εκείνη προσπαθούσε να τον αποφύγει.

Μάλιστα, σε ένα καρτούν, ενώ εκείνη προσπαθεί να ξεφύγει, ο Pepe Le Pew κλειδώνει την πόρτα, εμποδίζοντάς την να φύγει.

«Οι συντηρητικοί μπλόγκερ μού θύμωσαν επειδή είπα ότι ο Pepe Le Pew συνέβαλε στην κουλτούρα βιασμού. Ας δούμε λοιπόν τι κάνει εδώ: 1. Αρπάζει/φιλάει ένα κορίτσι/μια άγνωστη, επανειλημμένα, χωρίς συναίνεση και παρά τη θέλησή της 2. Εκείνη δίνει μάχη για να του ξεφύγει αλλά εκείνος δεν την απελευθερώνει 3. Κλειδώνει την πόρτα για να την εμποδίσει να αποδράσει», έγραψε ο αρθρογράφος στο Twitter ανεβάζοντας και το σχετικό βίντεο.

«Αυτό βοήθησε να μάθουν τα αγόρια πως το "όχι" δεν σημαίνει στην πραγματικότητα "όχι", πως ήταν μέρος "παιχνιδιού"», έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter. «Δίδαξε ότι το να ξεπερνάς τις κοπιαστικές, ακόμη και σωματικές αντιστάσεις μιας γυναίκας, ήταν φυσιολογικό, αξιολάτρευτο, αστείο. Δεν έδωσαν καν στη γυναίκα τη δυνατότητα να μιλήσει», συνέχισε στο Tweet του.

Πηγή: bovary.gr

(Φωτογραφία the-sun.com)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News