Ολλανδία: Διάλειμμα από το… lockdown – Ζωντανή «covid-free» δοκιμαστική εκδήλωση με 1.300 άτομα

Life
Ολλανδία: Διάλειμμα από το… lockdown – Ζωντανή «covid-free» δοκιμαστική εκδήλωση με 1.300 άτομα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλοι έπρεπε να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού 48 ώρες πριν και καλούνται να υποβληθούν και πάλι σε τεστ πέντε ημέρες μετά

Λάτρεις της χορευτικής μουσικής στο Άμστερνταμ είχαν την ευκαιρία χθες, Σάββατο, να απολαύσουν μια μικρή ανάπαυλα από το λοκντάουν, που έχει επιβληθεί λόγω της πανδημίας της COVID-19, λαμβάνοντας μέρος σε ζωντανή παράσταση για πρώτη φορά έπειτα από ένα χρόνο και χρησιμεύοντας παράλληλα ως πειραματόζωα σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα.

Συνολικά 1.300 άνθρωποι επιτράπηκε να λάβουν μέρος σε μια πολύ προσεκτικά οργανωμένη δοκιμαστική εκδήλωση στη μεγαλύτερη αίθουσα μουσικής του Άμστερνταμ, το ZiggoDome, η κανονική χωρητικότητα του οποίου φθάνει τα 17.000 άτομα.

Χορεύοντας στους σκοπούς που επέλεξαν οι Ολλανδοί DJ Σαμ Φελτ, Σάνερι Τζέιμς και Ράιν Μαρσιάνο και άλλοι, οι φαν του χορού παρακολουθούνταν σε όλες τις κινήσεις και επαφές τους χάρη σε ένα καρτελάκι που ήταν υποχρεωμένοι να φορέσουν, στην προσπάθεια να διαπιστωθεί πώς μπορούν να ανοίξουν και πάλι με ασφάλεια για το κοινό διάφορες εκδηλώσεις.

"Είναι απίθανο, αισθάνομαι σαν παιδί, πηδούσα και φώναζα μπαίνοντας μέσα", είπε στο Reuters ο Σάνερι Τζόουνς πριν από την εκδήλωση.

"Ας ελπίσουμε ότι θα δείξουμε στις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ότι μπορούμε να το κάνουμε να συμβεί".

Όλοι οι συμμετέχοντας έπρεπε να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού 48 ώρες πριν και καλούνται να υποβληθούν και πάλι σε τεστ πέντε ημέρες μετά την εκδήλωση.

Στο εσωτερικό μοιράστηκαν σε έξι ομάδες, με διαφορετικές οδηγίες για την κοινωνική απόσταση και τις μάσκες προσώπου και με ποικίλους βαθμούς ελευθερίας στην κίνησή τους στον χώρο.

Οι σύμβουλοι της κυβέρνησης θα χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία για τη συμπεριφορά τους προκειμένου να τεκμηριώσουν αποφάσεις για ενδεχόμενη χαλάρωση του λοκντάουν τους επόμενους μήνες.

"Ελπίζουμε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε 'επί παραγγελία' επαναλειτουργία των χώρων εκδηλώσεων", δήλωσε ο διοργανωτής Τιμ Μπέρσμα.

"Τα μέτρα είναι τώρα γενικά, επιτρέποντας για παράδειγμα ανώτατο αριθμό 100 θεατών για κάθε εκδήλωση αν ο αριθμός των μολύνσεων πέσει σε ένα ορισμένο επίπεδο. Ελπίζουμε σε πιο ειδικά μέτρα, όπως το να επιτραπεί στο ZiggoDome να ανοίξει με τη μισή χωρητικότητά του".

Το φεστιβάλ χορού είναι μέρος μιας σειράς υποστηριζόμενων από την κυβέρνηση δοκιμαστικών εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν επίσης ένα επιχειρηματικό συνέδριο, δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες και μια κωμική παράσταση, όλες με διαφορετικούς κανόνες για κάθε ομάδα, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια λειτουργεί καλύτερα.

Η ολλανδική κυβέρνηση χαλάρωσε την περασμένη εβδομάδα σταδιακά ορισμένα μέτρα λοκντάουν, επιτρέποντας το άνοιγμα μη απαραίτητων καταστημάτων και σχολείων της δευτεροβάθμιας, αν και οι μολύνσεις αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες καθώς επικρατούν πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη του ιού.

Όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια στην Ολλανδία έχουν κλείσει από τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ τις τελευταίες έξι εβδομάδες έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9.00 μ.μ. έως τις 4.30 π.μ. της επομένης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News