Μια γνήσια ελληνική φάρμα στη…. Ν. Υόρκη

Life
Μια γνήσια ελληνική φάρμα στη…. Ν. Υόρκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Θοδωρής Μπόλκας ξενάγησε την «Κρήτη σήμερα» στην «Thera», που παραπέμπει στη «χώρα» της Σαντορίνης

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, στο Long Island, ένα νησί δίπλα στη Νέα Υόρκη, βρίσκεται μία φάρμα με το όνομα «Thera». Ιδιοκτήτης αυτής, ο ελληνικής καταγωγής Θοδωρής Μπόλκας.

Αν και γεννήθηκε στην Αμερική, ο Θοδωρής Μπόλκας, σε ηλικία 9 μηνών μετακόμισε στην Ελλάδα και επέστρεψε στο Long Island στα πέντε του. Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», η αγάπη του πατέρα του αλλά και του ίδιου για τη φύση, τους οδήγησε στη δημιουργία της τεράστιας φάρμας τους. 

Η «Thera» αποτελεί μέρος ενός μοναστηριού, του «Sisters of St. Joseph», και ο Θοδωρής αποφάσισε να νοικιάσει την έκταση των 18 εκταρίων έτσι ώστε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Η φάρμα του ξεχωρίζει για τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, καθώς όπως αναφέρει, ο επισκέπτης μπορεί να βρει από ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, φράουλες μέχρι και λουλούδια.

Όπως δήλωσε ο ομογενής στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, οι επισκέπτες του είναι ως επί το πλείστων Αμερικάνοι, οι οποίοι ενθουσιάζονται με το μέγεθος της φάρμας και τα προϊόντα που ο ίδιος παράγει. 

Ρεπορτάζ: Εύη Σπανού

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News