Σπάει τη σιωπή της η Λέχου για Κιμούλη: «Με έβριζε στη σκηνή, κατέληξα με λεξοτανίλ...»

Life
Σπάει τη σιωπή της η Λέχου για Κιμούλη: «Με έβριζε στη σκηνή, κατέληξα με λεξοτανίλ...»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιμπίλας: Έχουμε καταγγελίες κάθε είδους βίας για 10 άνδρες

Στην εκπομπή «Πρωινό» και τη Φαίη Σκορδά μίλησε το πρωί της Δευτέρας (1/2) η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου, προσθέτοντας το όνομά της στη λίστα των γυναικών που κατήγγειλαν τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη αναφέροντας περιστατικά λεκτικής και ψυχολογικής βίας.

Η Κατερίνα Λέχου συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη στην παράσταση «Όλα σε μια νύχτα» το 2004, ενώ πολλά δημοσιεύματα ήθελαν τους δύο ηθοποιούς να είναι ζευγάρι.

Η ηθοποιός τάχθηκε υπέρ των γυναικών που καταγγέλλουν τη βία και την κακοποίηση στον χώρο του θεάτρου, ενώ απάντησε με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που αφορούν σε θέματα του κινήματος Μetoo. Την αρχή έκανε η Ζέτα Δούκα και ακολούθησε σωρεία καταγγελιών.

«Αυτή τη στιγμή νιώθω ότι μέσα μου έχει ωριμάσει κάτι για να μιλήσω. Έρχεται κάποια στιγμή που κάποιοι άνθρωποι πρέπει να βρεθούν προ των ευθυνών τους και βέβαια καταλαβαίνω ότι όλες αυτές οι αποκαλύψεις επισύρουν πολλές συνέπειες γιατί πολλοί άνθρωποι έχουν οικογένειες, παιδιά και από τους θύτες και από τα θύματα. Γιατί δεν είναι εύκολο, αλλά φαίνεται ότι ο πόνος είναι ο δρόμος για την εξυγίανση και για να μη φοβόμαστε.

Είμαι 53 ετών και το έχω διαχειριστεί, το έχω συγχωρέσει και με έτρωγε όλη αυτή την εβδομάδα μέσα μου. Δεν θα ένιωθα καλά, θα ένιωθα ότι δεν έχω κάνει το καθήκον μου. Έχουμε χρέος να το κάνουμε αυτό μπας και μπορέσουμε να φέρουμε ένα καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας για τα παιδιά σας. Γιατί εγώ δεν έχω για τα παιδιά. Αφορά μία επαγγελματική μου συνεργασία με τον Γιώργο Κιμούλη που τη διαχωρίζω τελείως από την προσωπική μου εμπλοκή. Αφορά στο έτος 2003-2004 βίωσα για όλη τη σεζόν.

Βίωσα αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, σε επίπεδο που δεν ξέρεις αν θα πεις τα λόγια σου, φοβάσαι ότι θα εκτεθείς ότι δεν μπορείς να μιλήσεις, γιατί κάποιος μιλάει και βρίζει πάνω στη σκηνή. Αναφέρομαι σε αυτό που γινόταν επί σκηνής γιατί εγώ με τον Γιώργο είχα και προσωπική σχέση και αυτό ήταν δική μου ευθύνη και αν πέρασα άσχημα ή ωραία δεν αφορά τον κόσμο.

Δεν ήξερα κάθε μέρα αν μπορώ αυτό να το αντιμετωπίσω - λεκτική βία... με έβριζε. Η λεκτική βία διαφέρει από την σωματική. Είναι σαν άγριο θηρίο το οποίο παραμονεύει και δεν ξέρεις τι ώρα θα εφορμήσει άρα σημαίνει ότι είσαι συνέχεια σε εγρήγορση. Είναι εξουθενωτικό, δεν ξέρεις πώς να επιβιώσεις, σε ενδιαφέρει μόνο η επιβίωση σου εκείνη τη στιγμή και είναι ένας τρομερός ιστός αράχνης που δεν τον καταλαβαίνεις απλώνεται και έχει ανασυρθεί από μέσα μου το αίσθημα του φόβου. Πώς ξυπνάει ο φόβος μέσα σου...

Δεν ξέρω τι φοβόμουν. Να μη χαλάσω τη δουλειά, να μη χαλάσω τη φήμη μου, νιώθω ενοχές ότι μπορεί να φταίω και εγώ σε αυτό που συμβαίνει. Ήρθε και το πλήρωμα του χρόνου και χωρίσαμε και έτσι μπόρεσα και συνέχισα τη ζωή μου. Μου κόστισε πάρα πολύ και στη συνέχεια αυτό, αλλά εντάξει βρήκα το δρόμο μου. Μου κόστισε, πλήρωσα το τίμημα εγώ προσωπικά για να ξαναεμπιστευτώ έναν άνθρωπο.

Είναι άλλο η αυστηρότητα, η πειθαρχία, ο επαγγελματισμός ακόμα και το να παρασυρθεί κάποιος στον εργασιακό μας χώρο και να τσακωθεί και είναι άλλο να βρίσκεσαι σε ένα καθεστώς που είναι διάρκειας, διαρκείας, καθεστώς που πλανάται στον αέρα - να πρέπει να προσέχεις κάθε φράση κάθε σου κίνηση.

Έπινα, έπαιρνα λεξοτανίλ, είχα βγάλει δερματικά, τα οποία υποχώρησαν σε μία εβδομάδα. Ήμουν μεγάλη σε ηλικία 34 και ντρέπομαι που το λέω. Μάλιστα είχα κάνει και το «Είσαι το ταίρι μου» και είχα τότε μεγάλη δημοφιλία» είπε συγκινημένη η Κατερίνα Λέχου .

Μπιμπίλας: Έχουμε καταγγελίες κάθε είδους βίας για 10 άνδρες

Για πλήθος καταγγελιών κάθε είδους βίας στον καλλιτεχνικό χώρο μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ηθοποιός εξήγησε πως θα συσταθεί Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα αποτελείται από ψυχολόγους και νομικούς, ώστε να αντιμετωπίζονται αυτά τα φαινόμενα μέσω της δικαιοσύνης.

«Να διευκρινίσω κάτι πριν από όλα. Δημιουργήθηκε μια ένταση ότι το Πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ που είναι θεσμικό όργανο ήδη έχει διαγράψει ανθρώπους. Δεν υφίσταται κάτι 10. Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετές καταγγελίες. Για περίπου δέκα πρόσωπα, για άντρες μας έχουν πει, και τους καταγγέλλουν για κάθε είδους βία. Εμείς επωνύμως δεν θα βγούμε να καταγγείλουμε κανέναν» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

 ethnos - cnn

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News