Ο Έλληνας που έφερε το σύστημα «Μπράιγ» στην ηλεκτρονική εποχή

Life
Ο Έλληνας που έφερε το σύστημα «Μπράιγ» στην ηλεκτρονική εποχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει ως στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να διαβάσουν οποιοδήποτε βιβλίο θέλουν

Μία πρωτοποριακή δωρεάν εφαρμογή φέρνει στο προσκήνιο ο υποψήφιος διδάκτορας Απόστολος Γαρούφος ο οποίος μέσα από το μεταπτυχιακό του, έθεσε ως στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να διαβάσουν οποιοδήποτε βιβλίο θέλουν.

Με μία απλή αντιγραφή και επικόλληση, όπως υποστηρίζει ο ίδιος στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», θα μπορούν να μεταγράψουν όσες σελίδες επιθυμούν προκειμένου να τις μετατρέψουν σε γλώσσα μπράιγ.

Το σύστημα μπράιγ έρχεται πλέον στην ψηφιακή εποχή, χάρη στον Έλληνα υποψήφιο διδάκτορα Απόστολο Γαρούφο. Ο ίδιος δημιούργησε, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού του, μία εφαρμογή που μετατρέπει σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα το ηλεκτρονικό κείμενο σε κείμενο γραμμένο σε μπράιγ, με μία απλή αντιγραφή και επικόλληση. Γ’ αυτή την εφαρμογή καλεσμένος στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», μίλησε ο κ. Γαρούφος.

Μάλιστα ο ίδιος, δε δίστασε να κλείσει τα μάτια του για ένα 24ωρο προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να καταλάβει πώς είναι να ζεις με προβλήματα όρασης.

Πρόκειται για μία εφαρμογή που παρέχεται εντελώς δωρεάν και ο στόχος του κ. Γαρούφου δεν είναι άλλος από το να διευκολύνει την καθημερινότητα των ανθρώπων με προβλήματα όρασης. Το πρώτο βιβλίο, πάντως, που μετέγραψε ο ίδιος ήταν το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News