Κατερίνα Τσάβαλου: «Έχω χάσει δουλειά γιατί δεν ενέδωσα σε σεξουαλική παρενόχληση»

Life
Κατερίνα Τσάβαλου: «Έχω χάσει δουλειά γιατί δεν ενέδωσα σε σεξουαλική παρενόχληση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι εξομολογήθηκε η ηθοποιός μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου

Για το θάρρος της Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλική καοκοποίηση που δέχτηκε μίλησε η Κατερίνα Τσάβαλου ευχαριστώντας την ως γυναίκα, για την θαρραλέα πράξη της. Η ηθοποιός αναφέρθηκε ακόμη στη σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχθεί η ίδια στο δικό της χώρο. “Έχω χάσει δουλειά από άρνηση να ενδώσω σε σεξουαλική παρενόχληση”, λέει μεταξύ άλλων η ηθοποιός στο TLIFE.

-Πώς σχολιάζεις την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου και το ντόμινο αποκαλύψεων που ξεκίνησε;

 Καταρχάς την ευχαριστώ ως γυναίκα τη Σοφία Μπεκατώρου. Πρέπει να μιλάμε όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εύχομαι να γίνει απ’ όλους τους χώρους και αυτοί οι άνθρωποι να αποκαλυφθούν!  Δεν μπορούσα ποτέ να καταλάβω γιατί να πρέπει να πας για δουλειά και να πρέπει να υποκύψεις στις ορέξεις του κάθε επιτηδείου. Υπάρχουν πολλοί που χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους, ειδικά τα λαμπερά επαγγέλματα, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, αθλητές.

Στεναχωριέμαι βαθιά διότι είδα σχόλια ακόμα και από γυναίκες να λένε: «Γιατί βγήκε τώρα να το πει;» που είναι ντροπιαστικά και λένε πολλά για την κοινωνία μας. Υπάρχουν συνέπειες και είναι αλλιώς να συσπειρωθούμε γιατί πρέπει πια να μιλάμε.

Δεν υπάρχει μόνο η σεξουαλική παρενόχληση, είναι και η ψυχολογική και λεκτική βία όπως και η σωματική. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε διότι είναι πάνω-κάτω παρόμοια. Προφανώς δεν συγκρίνεται με έναν βιασμό. Αν συνέβαινε ένα κίνημα ή κάτι παρόμοιο εγώ θα έβγαινα να μιλήσω. Λέω μπράβο στη Μπεκατώρου που το ξεκίνησε γιατί εγώ δεν θα είχα την δύναμη να το κάνω.

-Έχεις υποστεί στο χώρο σου σεξουαλική παρενόχληση…

Έχω χάσει δουλεία από άρνηση να ενδώσω σε σεξουαλική παρενόχληση.

– Τι θα συμβουλεύσεις την κόρη σου, όταν μεγαλώσει;

Όταν μεγαλώσει θα πω στην μικρή μου να μην φοβάται τίποτα και να μιλάει. Πρώτα στη μαμά της! Φαντάζομαι ότι με όλα αυτά που γίνονται έχει γίνει η αρχή, επομένως όταν εκείνη μπει στον στίβο εργασίας, εύχομαι να είναι διαφορετικά τα πράγματα.

(Πηγή: facebook)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News