Μόσχα: Γιατί χαρακτηρίστηκε η «ομορφότερη πρωτεύουσα των γιορτών»

Life
Μόσχα: Γιατί χαρακτηρίστηκε η «ομορφότερη πρωτεύουσα των γιορτών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρωτεύουσα της Ρωσίας, ισορροπεί ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο, το παραδοσιακό και το μοντέρνο, το μποέμ στυλ και το πολυτελές

Όλες οι πόλεις της Ευρώπης  τα Χριστούγεννα μεταμορφώνονται σε εικόνες που μοιάζουν βγαλμένες από σελίδες παραμυθιών, όμως η Μόσχα φαίνεται πως κλέβει τις εντυπώσεις.

Δύσκολη η χρονιά που αποχαιρετήσαμε λόγο της πανδημίας , γι’ αυτό η ρωσική πρωτεύουσα στολίστηκε για να τονώσει την ψυχολογία των κατοίκων της. Συναρπαστικά στολισμένη η Μόσχα δίκαια χαρακτηρίστηκε ως η «ομορφότερη πρωτεύουσα των Χριστουγέννων» .  

Η Μόσχα «ντύθηκε» γιορτινά για να υποδεχτούν τα Χριστούγεννα που, αντίθετα με τη Δύση, εορτάζονται όχι στις 25 Δεκεμβρίου, αλλά στις 7 Ιανουαρίου. Οι Ρώσοι ακολουθούν το Ιουλιανό Ημερολόγιο.

Ανεξαρτήτως ημερολογίου, από το Κρεμλίνο μέχρι τα προάστια ,ολόκληρη η Μόσχα φωταγωγήθηκε για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και να καλωσορίσει τη νέα χρονιά, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια  θα εορταστούν , την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021  η Γέννηση του Κυρίου Ιησού Χριστού, στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στην Μόσχα.

Η Μόσχα των αντιθέσεων αντικατοπτρίζει την υπερβολή της ρωσικής ψυχής... Η πρωτεύουσα της Ρωσίας, ισορροπεί ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο, το παραδοσιακό και το μοντέρνο, το μποέμ στυλ και το πολυτελές... Όμορφη και συναρπαστική, χαρακτηρίστηκε και όχι άδικα ως η ομορφότερη πρωτεύουσα.

Η εορταστική περίοδος παίρνει μια μαγική διάσταση στη Ρωσική πρωτεύουσα. Ο χειμώνας εδώ μπορεί να είναι παγωμένος, αλλά όταν έρχονται Χριστούγεννα, η πόλη ξεχνά το κρύο και στολισμένη με τα χιόνια και τα φωτάκια, μοιάζει με ένα πολύχρωμο, λουσμένο στο φως, παραμύθι.

H πόλη της Μόσχας μετατράπηκε αυτά  τα Χριστούγεννα σε ένα χαρούμενο σκηνικό παραμυθιού . Το “Ταξίδι στα Χριστούγεννα”  ήταν αφορμή ώστε η πόλη να φωταγωγηθεί και να μεταμορφωθεί καλωσορίζοντας το νέο έτος .Ο διάκοσμος  φέτος στη  Μόσχα, συνδυάζει τα αυθεντικά παραδοσιακά στοιχεία της ρωσικής  κουλτούρας  και παράδοσης  αλλά και νέες σύγχρονες ιδέες.

Η πόλη είναι γεμάτη φωτάκια, χριστουγεννιάτικα δέντρα, στολισμένα κτίρια και σπίτια.Τόσο οι κάτοικοι όσο και οι τουρίστες που έχουν επισκεφθεί το στολίδι του βορρά έχουν μείνει έκπληκτοι μπροστά σε αυτό το εντυπωσιακό θέαμα, που κερδίζει την προσοχή όλων.

Κάθε περιοχή της Μόσχας από τις 18 Δεκεμβρίου έως τις 14 Ιανουαρίου μετατρέπεται σε μέρος ενός παραμυθένιου σκηνικού: 38 χώροι προσφέρουν μοναδικά έργα τέχνης, συναρπαστικές εκθέσεις δρόμου και συναυλίες, μαθήματα μαγειρικής και διακόσμησης, παραδοσιακό φαγητό και ασυνήθιστα αναμνηστικά. Όλοι μπορούν να συμμετέχουν κρατώντας αποστάσεις. Ο δήμαρχος της Μόσχας Sobyanin είπε φέτος δεν θα γίνουν στην πόλη μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Ωστόσο η πόλη «φόρεσε» τα γιορτινά της για να υποδεχτεί το νέο έτος και προσπαθεί να φτιάξει τη διάθεση των πολιτών .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News