Covid – free ταξίδι στις ομορφότερα στολισμένες πόλεις της Ευρώπης

Life
Covid – free ταξίδι στις ομορφότερα στολισμένες πόλεις της Ευρώπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην Αθήνα, την Φλωρεντία, το Μιλάνο, το Ροβανιέμι, το Παρίσι και τη Βιέννη

Ο κόσμος ετοιμάζεται να γιορτάσει αυτή  την περίεργη Πρωτοχρονιά όπως το επιβάλλει η Covid-19.

Περιορισμοί στις μετακινήσεις, κλειστά καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ, ακόμη και περιορισμούς στις οικογενειακές συγκεντρώσεις, είναι μερικά από τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, που δεν λέει να κοπάσει.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν και οι αντιδράσεις από τους πολίτες που έχουν κουραστεί εδώ και εννέα σχεδόν μήνες από τα μέτρα.

Μερικούς μήνες lockdown, μερικούς μήνες με χαλαρώσεις και ξανά πάλι lockdown, ενώ ακόμη ο χειμώνας δεν έχει μπει για τα καλά στην Ευρώπη, με τους ειδικούς να φοβούνται αλλά και να προειδοποιούν ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Με αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις και στις συγκεντρώσεις θα γιορτάσει όλος ο πλανήτης και την Πρωτοχρονιά.

Η απόφαση κυβερνήσεων, όπως της Γαλλίας και της Βρετανίας, να χαλαρώσουν έστω και λίγο τις απαγορεύσεις απειλεί να αναζωπυρώσει την επιδημία.

Οι επιπτώσεις του συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους με ανθρώπους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες μπορεί να αποδειχθούν φονικές.

Οι ΗΠΑ βίωσαν ήδη το φαινόμενο αυτό, όπως φάνηκε και από τη ραγδαία αύξηση μολύνσεων εξαιτίας της οικογενειακής γιορτής των Ευχαριστιών την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου.

 «Γκρίζα» χαρακτήρισαν πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες τα φετινά Χριστούγεννα, εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών στην κυκλοφορία και στις συγκεντρώσεις που επιβληθήκαν .

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όμως και οι αρχές απευθύνουν εκκλήσεις για επιφυλακή παρά την ανάγκη για κοινωνικές επαφές και χαλάρωση έπειτα από αυτήν την οδυνηρή χρονιά.

Ελάτε λοιπόν να «ταξιδέψουμε» Covid –free στις ομορφότερα στολισμένες πόλεις της Ευρώπης.

Ροβανιέμι Φινλανδία

https://www.youtube.com/watch?v=iimy3aAilVw?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1 https://www.youtube.com/watch?v=1a3AfJGSrI0?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News