Χριστούγεννα 2020: Πλημμυρισμένη με… φως και ελπίδα η Πλατεία Συντάγματος!

Life
Χριστούγεννα 2020: Πλημμυρισμένη με… φως και ελπίδα η Πλατεία Συντάγματος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια αθηναϊκή χριστουγεννιάτικη ιστορία

Με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό να… «ζεσταίνει» την περίεργη ατμόσφαιρα αυτών των γιορτών, η Ελλάδα ετοιμάζετε να ζήσει τα Χριστούγεννα του 2020.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα φωταγωγήθηκε και οι όμορφες εικόνες από την κεντρική πλατεία της χώρας ήρθαν για να τονώσουν το ψυχρό κλίμα της πανδημίας.

Πλημμυρισμένη με φως και ελπίδα η πλατεία Συντάγματος επιχειρεί να δώσει μια νότα χαράς.

Σε ομοιόμορφες αποχρώσεις τα χιλιάδες λαμπάκια έντυσαν τα δέντρα για τα Χριστούγεννα δημιουργώντας λαμπερές αντανακλάσεις στις μαρμάρινες πλάκες της πλατείας Συντάγματος.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Οι πόλεις σ όλη την επικράτεια κινούνται και επίσημα πλέον σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, καθώς απομένουν λίγες ημέρες ακόμη για να φύγει το -γεμάτο ανατροπές και απρόοπτα- 2020.

Το lockdown για τον κορωνοϊό παραμένουν, με τις μετακινήσεις των πολιτών να είναι περιορισμένες, κάνοντας τα φετινά Χριστούγεννα 2020 πολύ διαφορετικά σε σχέση με ό,τι ξέραμε (και κάναμε) τα προηγούμενα χρόνια.

Η Αθήνα λοιπόν φόρεσε κι αυτή τα καλά της. Τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος άναψαν, με τον όμορφο στολισμό να έρχεται να προστεθεί σε εκείνους σε διάφορα άλλα σημεία (κεντρικά και μη) της Ελλάδας , ενισχύοντας την εορταστική ατμόσφαιρα.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα προέρχεται από το Καρπενήσι. Το βάρος του μαζί με τα τσιμεντένια αντίβαρα, φθάνει τους 30 τόνους, ενώ το ύψος του υπολογίζεται σε 15 μέτρα.

Το άναμμα του δέντρου συνοδεύτηκε από μια μικρή ταινία που διηγείται μια αθηναϊκή χριστουγεννιάτικη ιστορία για τους «πραγματικούς ήρωες του Δήμου.»

Πρωταγωνιστής της ταινίας ο Διονύσης Νικολάου. Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός και ο παλαιότερος εργαζόμενος του Δήμου. «Βέρος Αθηναίος, γιορτάζει την ημέρα του πολιούχου της πόλης όπως και ο παππούς του. Δεν άλλαξε ποτέ τη γειτονιά του, τα Σεπόλια. Συνεχίζει να ζει στο ίδιο σπίτι, με τη γυναίκα και το γιο του. Ξεκίνησε μετά το σχολείο τη δουλειά στο ηλεκτρολογικό του Δήμου και έμαθε δίπλα στους παλιούς τα μυστικά για κάθε γωνιά της πόλης. Έμαθε να μην πετάει ό,τι φτιάχνεται. Δούλεψε σε όλα τα πόστα. Στο δρόμο για επισκευές, στην αποθήκη για καταγραφές, στις παραγγελίες για να μη λείψει τίποτα όταν χρειαστεί. Σήμερα επιλέγει ο ίδιος να δουλεύει κυρίως βράδια, ώστε να αφήνει σε νεότερους συναδέλφους του την κανονικότητα της πρωινής βάρδιας. Αυτό που δεν άφησε ποτέ, είναι ο φωτισμός της πόλης την περίοδο των Χριστουγέννων, που κορυφώνεται με το άναμμα του δέντρου στο Σύνταγμα.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News