Πως θα γιορτάσει η Ευρώπη τα Χριστούγεννα - Δείτε εικόνες

Life
Πως θα γιορτάσει η Ευρώπη τα Χριστούγεννα - Δείτε εικόνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μοναχικά Χριστούγεννα των Ευρωπαίων

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για μοναχικά Χριστούγεννα υπό τον φόβο τρίτου κύματος της πανδημίας. Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης προσπαθούν να αποφύγουν τη διασπορά του κορωνοϊού κατά την περίοδο των Χριστουγέννων .

Αλλά σταδιακά στην Ευρώπη τα μέτρα χαλαρώνουν, οι δρόμοι φωτίζονται και όλοι ετοιμάζονται να γιορτάσουν, με μέτρο και αποστάσεις .

Άρωμα Χριστουγέννων; Μάλλον, αλλά ξεθυμασμένο…!

Στην Ελλάδα, ούτε πάρτι και φιέστες , ούτε αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή της χρονιάς στο Σύνταγμα θα δούμε εφέτος.Ούτε ρεκλάμες με μικρούς τυμπανιστές και παιχνίδια, ούτε προτάσεις για χιονισμένες εξορμήσεις με φόντο τα ορεινά χωριά και τα χιονοδρομικά .

Δεν είναι η πάνδημη οικονομική ύφεση που έσβησε το φως των Χριστουγέννων, αλλά ο φόβος για τον κορωνοϊό, που μας έχει... αλλάξει τα φώτα.

Χριστούγεννα στην Ελλάδα κι όπως όλα δείχνουν, το «ρεβεγιόν» θα γίνει υπό καθεστώς... χαλαρού lockdown.Οι ειδικοί είναι έντονα προβληματισμένοι και το ΕΣΥ στα όρια του. Επικρατεί ανησυχία στην κυβέρνηση για το πώς θα πρέπει να ανοίξει η αγορά και με ποια περιοριστικά μέτρα.

Τι γίνεται όμως στην υπόλοιπη Ευρώπη;

Στην Αγγλία

Κατά την περίοδο των γιορτών οι οικογένειες θα έχουν τη δυνατότητα να ανταμώσουν και να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, αφού οι πολιτικοί σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησαν να χαλαρώσουν τα μέτρα και να σημάνουν ανάπαυλα από τους κανόνες κατά του κορωνοϊού. Η χαλάρωση των μέτρων θα εφαρμοστεί από την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου. Τα ταξίδια εντός του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιτραπούν, όχι όμως και το άνοιγμα των παμπ και των εστιατορίων.

Στην  Γαλλία 

Θα αρχίσει να χαλαρώνει το «απαγορευτικό» από αυτό το Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε έως τα Χριστούγεννα, τα καταστήματα, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι να ανοίξουν ξανά και οι πολίτες θα μπορούν να περάσουν τις διακοπές τους με την υπόλοιπη οικογένειά τους

Στην Ισπανία

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας πρότεινε κοινωνικές συγκεντρώσεις μέχρι έξι ατόμων κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά επιμένει σε απαγόρευση της κυκλοφορίας·

Στην Ιταλία

Την απαγόρευση του σκι στα βουνά πρότεινε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις πίστες.

Να σημειώσουμε ότι στη Ρώμη όλα τα καταστήματα είναι ανοιχτά, η πόλη δεν υπόκειται σε περιορισμούς και η κυβέρνηση έχει θεσπίσει ένα μπόνους για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. επίσης οι Ιταλοί θα τους επιστρέφεται το 10% των αγορών τους.

Στη Γερμανία

Από 23 Δεκεμβρίου έως 1 Ιανουαρίου θα επιτρέπονται συναντήσεις με περισσότερες από δύο οικογένειες. Οι συγκεντρώσεις μπορούν να φθάσουν στον αριθμό των 10 ατόμων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News