Μπάντεν Μπάντεν: Αυτή είναι η πόλη που λείπει από τον αντιδήμαρχο Αθηναίων

Life
Μπάντεν Μπάντεν: Αυτή είναι η πόλη που λείπει από τον αντιδήμαρχο Αθηναίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκαλώντας σάλο εν μέσω πανδημίας και έχοντας ξεπεράσει τους 2.000 νεκρούς η Ελλάδα από Covid-19

Η Μπάντεν Μπάντεν είναι μια όμορφη κωμόπολη και βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του Μέλαινος Δρυμού, στις όχθες του ποταμού Όου.

Πρόκειται για μία από τις γνωστότερες λουτροπόλεις της Γερμανίας, αλλά και όλης της ευρύτερης περιοχής, γνωστή από τους αρχαίους χρόνους, με Ρωμαίους αυτοκράτορες να επισκέπτονται την περιοχή για τα λουτρά τους.

Κατάφερε να αποφύγει την καταστροφή και στους δύο παγκοσμίους πολέμους, όπως πολλές άλλες πόλεις της Γερμανίας και διατήρησε το χαρακτήρα της.

Το Μπάντεν Μπάντεν είναι ένας σικ προορισμός για όσους κάνουν κέφι μια βουτιά στις πασίγνωστες θερμές πηγές του που είναι πλούσιες σε άλατα και ραδόνιο. Η πόλη είναι δημοφιλής προορισμός εδώ και πολύ καιρό.

Σταθερά ψηλά στη λίστα των πολυτελών προορισμών για τους πλούσιους και διάσημους του πλανήτη, αποτελεί εδώ και πολλές δεκαετίες κλασική αξία ευζωίας, που πλέον προσελκύει και ένα ευρύτερο κοινό σύγχρονων ταξιδιωτών. 

Κομψή, γραφική και καλά διατηρημένη αυτή η πόλη μαγνητίζει με την αύρα της .

Στα τέλη του 18ου αιώνα μετατράπηκε σε ξακουστό κέντρο θεραπευτικού τουρισμού, συγκεντρώνοντας στις ιαματικές πηγές του αριστοκράτες από όλες τις γωνιές της Ευρώπης.

Οι φίλοι των σπορ θα βρουν πολλές ευκαιρίες να απολαύσουν το γκολφ, το τένις, την ιππασία και το σκι σε κοντινές πίστες το χειμώνα.

Πηγή: Baden-Baden Kur & Tourismus GmbH

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News