Life

Η πιο αφράτη, λαχταριστή σπιτική πίτσα σουφλέ από την Αναστασία! - Θα την λατρέψετε!

Η Αναστασία Μπιτζιλέου στο πλατό της εκπομπής "Καλό Μεσημέρι", έφτιαξε την πιο νόστιμη πίτσα

Στο πλατό της εκπομπής της ΚΡΗΤΗ TV «Καλό Μεσημέρι» βρέθηκε η Αναστασία Μπιτζιλέου, παρουσιάζοντας μια αφράτη, λαχταριστή, σπιτική πίτσα σουφλέ!

Η Αναστασία συνηθίζει να φτιάχνει και να προτείνει πετυχημένες, εύκολες μα πάνω από όλα πεντανόστιμες συνταγές. Έτσι και αυτή η συνταγή θα σας καταπλήξει και θα γίνει η πιο αγαπημένη επιλογή μικρών και μεγάλων.

Η συγκεκριμένη εκδοχή πίτσας είναι διαφορετική από τις συνηθισμένες πίτσες που έχετε δοκιμάσει, αυτό θα το διαπιστώσετε βλέποντας πόσο αφράτο είναι το ζυμάρι της και πόσο εύκολα απλώνεται, αλλά και πως κλειδώνει τα υλικά της στο τέλος!

Δοκιμάστε την τραγανή πίτσα και η γεύση της θα σας ανταμείψει!

Δείτε βήμα προς βήμα τη εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.

 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

Για το ζυμάρι:

  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 αυγό
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 gr περίπου
  • 1 φλιτζάνα γάλα εβαπορέ
  • 1 φλιτζάνα βιτάμ μαζί με λίγο λάδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

 

Πώς φτιάχνουμε τη ζύμη

Βάζουμε τη μαγιά σε μια λεκάνη

Ρίχνουμε το γάλα μέσα (χλιαρό)

Το ρίχνουμε μέσα και το αφήνουμε να δουλευτεί μαζί με τη μαγιά για να πάρει ενέργεια και να βγάλει φουσκαλίτσες, το ανακατεύουμε ελαφριά ελαφριά και προσθέτουμε το βιτάμ (χλιαρό) μαζί με το αυγό ,με ένα σύρμα ανακατεύουμε.

Μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα ζάχαρη

Στο τέλος βάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε .

Το αφήνουμε 15 με 20 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί

 

Για τη σάλτσα:

  • Λάδι
  • 2 φρέσκιες τριμμένες  ντομάτες
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Λίγο κέτσαπ
  • Αλάτι πιπέρι ρίγανη ή θυμάρι
  • Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι ρίχνουμε τη ντοματούλα μας, βάζουμε λίγο κέτσαπ αλάτι πιπέρι ρίγανη…

 

Για τη γέμιση:

  • Ξυσμένο τυρι guda & edam 300 gr.
  • Ξυσμένο παριζάκι  γαλοπούλας
  • Πράσινες Πιπεριές σε ροδέλες
  • Λίγο Λουκανικάκι σε κομματάκια
  • Λίγο Καλαμπόκι
  • Λίγο Μπέικον
  • Λίγο φρέσκο Κρεμμυδάκι
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

Λαδώνουμε το ταψάκι μας

Απλώνουμε το ζυμαράκι μας

Ρίχνουμε τα υλικά της γέμισης στο τέλος βάζουμε την κόκκινη σάλτσα και λίγο πριν φουρνίσουμε χτυπάμε 2 αυγά και τα περιχύνουμε σε όλο το ταψί. Είναι ένα από τα tips αυτής της πίτσας, κλειδώνουμε τα υλικά με αυτό τον τρόπο, αφρατεύει η πίτσα μας και δένει η σάλτσα ιδανικά..!

Ψήνουμε Σε αερόθερμο φούρνο μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς όχι παραπάνω γιατί θα μας αρπάξει το ζυμάρι μας και δεν το θέλουμε..!

Για 20 με 30 λεπτά

Και η σπιτική πίτσα σουφλέ είναι έτοιμη!

Καλή σας Όρεξη!

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια