Καμάλα Χάρις, η καλή "μητριά" - η άγνωστη ιστορία για τη ζωή της

Life
Καμάλα Χάρις, η καλή "μητριά" - η άγνωστη ιστορία για τη ζωή της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ίδια δεν απέκτησε ποτέ δικά της. βιολογικά παιδιά, αλλά μεγάλωσε και αγάπησε τα παιδιά του συζύγου της

Είναι παράδοξο αλλά αληθινό. Στην Αμερική,  τη γη των ευκαιριών και της υποτιθέμενης ελευθερίας ,  η φωτογενής  Καμάλα Χάρις είναι η πρώτη έγχρωμη γυναίκα  που αναλαμβάνει το δεύτερο τη τάξη αξίωμα στη χώρα της. Είναι η πρώτη γυναίκα με αφροαμερικανικές και ινδικές καταβολές , που εκλέγεται αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, πλάι στον Τζο Μπάιντεν μετά τη νίκη στις αμερικανικές εκλογές 2020.

Ίσως όμως αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι για εκείνη, ο σπουδαιότερος τίτλος είναι η «Μομάλα»,  έτσι τη φωνάζουν τρυφερά ,  τα δυο παιδιά  του άντρα της, ο Κολ και η  Έλλα που τα μεγάλωσε .

Η Χάρις, χαρακτηρίστηκε από τα Αμερικανικά ΜΜΕ ως ο «θηλυκός Ομπάμα»  και δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιλογή της σε μία περίοδο που οι ΗΠΑ περνούν βαθιά κοινωνική κρίση .

Πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες για τη νέα εκλεγμένη αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Ίσως όμως αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι το γεγονός πως δεν έχει αποκτήσει δικά της παιδιά, αλλά  μεγάλωσε τα παιδιά του συζύγου της Νταγκ, τον  Κολ και την Έλλα.

Η ιδία αποκάλυψε στο περιοδικό ELLE με ένα συγκλονιστικό άρθρο της,   τη σχέση ζωής που έκτισε με τα δυο  παιδιά του συζύγου της. Τονίζοντας πόσο σημαντικά είναι τα θετά της παιδιά, σε ένα συγκινητικό άρθρο, με αφορμή τη Γιορτής της Μητέρας, τον περασμένο Μάιο. Στο οποίο αναφέρει  τι σημαίνει να είσαι μάνα ή όπως την αποκαλούν τα παιδιά της, «Μομάλα».

«Όταν γνώρισα τον Νταγκ, τον άνδρα που αργότερα  θα γινόταν σύζυγός μου, γνώριζα ότι ήταν διαζευγμένος  και πατέρας δύο παιδιών, του Κολ και της Έλλα, που πήραν το όνομά τους από τον Τζον Κολτρέιν (διάσημος σαξοφωνίστας) και την Έλλα Φιτζέραλντ.

 Ως παιδί χωρισμένων γονιών, ήξερα πόσο δύσκολο είναι οι γονείς σου να  αποφασίζουν να βγουν με άλλους ανθρώπους. Και ήμουν αποφασισμένη να μην μπω στη ζωή τους μέχρι ο Νταγκ κι εγώ αποδείξουμε ότι θα ήμασταν σε αυτή τη σχέση για πολύ καιρό. Τα παιδιά χρειάζονται σταθερότητα. Δεν ήθελα να μπω στη ζωή τους προσωρινά γιατί δεν ήθελα να τους απογοητεύσω».

«Γι’ αυτό, το πήγαμε αργά, και σκεφτόμασταν πολύ πότε και πώς θα γνωρίσω τα παιδιά του. Και αυτό σήμαινε αναμονή. Καθώς περιμέναμε, η προσδοκία αυξανόταν.

Όταν τελικά έφτασε αυτή η ημέρα, το στομάχι μου ανακατευόταν. Το σχέδιο ήταν να πάμε σε μια ταβέρνα με θαλασσινά, ένα αγαπημένο μέρος για τα παιδιά».

«Στον δρόμο για να τους συναντήσω, πήρα ένα κουτί με μπισκότα και έδεσα μια κορδέλα επάνω του. Πήρα μερικές βαθιές ανάσες. Ήμουν ενθουσιασμένη, αλλά και αγχωμένη. Είχα κάνει πρόβες αυτά που θα έλεγα.

Εντούτοις, ο Κολ και η Έλλα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο εγκάρδιοι μαζί μου. Είναι λαμπρά, ταλαντούχα και αστεία παιδιά που έχουν γίνει αξιοθαύμαστοι ενήλικες.

 Είχα ήδη ερωτευτεί τον Νταγκ, αλλά νομίζω ότι τα παιδιά του ήταν αυτά που με τράβηξαν ακόμη περισσότερο κοντά του».

«Γνωρίζοντας τον Κολ και την Έλλα, διαπίστωσα πως η μητέρα τους, η Κέρστιν, είναι μια απίστευτη μητέρα. Η Κέρστιν και εγώ γίναμε καλές φίλες. Ήμασταν οι μαζορέτες που πανηγυρίζαμε στους αγώνες κολύμβησης και μπάσκετ της Έλλα, προκαλώντας συχνά την αμηχανία της.

Μερικές φορές αστειευόμαστε ότι η μοντέρνα οικογένειά μας είναι σχεδόν υπερβολικά λειτουργική».

Λίγα χρόνια αργότερα, όταν παντρευτήκαμε με τον Νταγκ, ο Κολ, η Έλλα κι εγώ συμφωνήσαμε πως δεν μας άρεσε ο όρος «μητριά». Αντ’ αυτού,  τα παιδιά,  πρότειναν το όνομα «Μομάλα».

Η ώρα που γινόμαστε οικογένεια είναι το κυριακάτικο δείπνο. Μαζευόμαστε όλοι γύρω από το τραπέζι και με την πάροδο του χρόνου έχουμε αποκτήσει ρόλους. Ο Κολ στρώνει το τραπέζι και επιλέγει τη μουσική, η Έλλα κάνει υπέροχα επιδόρπια, ο Νταγκ είναι ο βοηθός μου σεφ και εγώ μαγειρεύω.

Είναι η ατελείωτη πηγή αγάπης και αγνής χαράς για μένα αυτά τα παιδιά . Είμαι τόσο ευγνώμων στον Νταγκ, στην Κέρστιν και πάνω από όλα στην Έλλα και τον Κολ.

Σημείωση: Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Elle τον περασμένο Μάιο, μόλις τρεις μήνες προτού ο υποψήφιος πρόεδρος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, επιλέξει την Καμάλα Χάρις ως υποψήφια αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Πηγή- Φωτο: elle.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News