Ένα αυτοκόλλητο με καλλιτεχνική "υπογραφή" για κάθε ψήφο στις ΗΠΑ

Life
Ένα αυτοκόλλητο με καλλιτεχνική "υπογραφή" για κάθε ψήφο στις ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

48 γνωστοί καλλιτέχνες σχεδιάζουν υπέρ της συμμετοχής στην ψηφοφορία των εκλογών

Η πανδημία του κορωναίου οδήγησε τους Αμερικανούς να ψηφίσουν με πρωτότυπο τρόπο. Μέχρι και ταχυδρομικά τους δόθηκε η ευκαιρία για ψήφο και συμμετοχή στις εκλογές και όπως καταλαβαίνετε, αυτό αποτέλεσε την καλύτερη αφορμή για αριθμό - ρεκόρ συμμετοχής. Πριν από 2 ημέρες το BBC, μετέδωσε ότι από τα 70 εκατομμύρια που έχουν ψηφίσει περίπου τα 48 εκατομμύρια ψήφισαν με επιστολική ψήφο. Η καταμέτρηση τώρα όπως είναι αναμενόμενο θα διαρκέσει εβδομάδες, στο μεταξύ όμως, όλοι όσοι ψηφίζουν αξίζουν από ένα αυτοκόλλητο ‘’ Ψήφισα - I am a voter’’.

Τα αυτοκόλλητα αυτά σχεδιάστηκαν από 48 γνωστούς καλλιτέχνες για να τιμήσουν όλους όσους ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ήταν μια πρωτοβουλία της μη κομματικής οργάνωσης ‘’ I am a voter’’ για να τονίσει την ανάγκη μιας πολιτιστικής αλλαγής γύρω από την ψηφοφορία που μέχρι τώρα βασιζόταν στους λίγους και όχι στο μεγαλύτερο σύνολο των Αμερικανών.

Το New York Magazine συνέβαλε σ αυτή την διαδικασία και παρουσίασε τα αυτοκόλλητα στο περιοδικό που κυκλοφόρησε 26 Οκτωβρίου. Εκτός από το περιοδικό New York Magazine, τα αυτοκόλλητα διανέμονται δωρεάν σε καταστήματα, μουσεία, σημεία άσκησης εκλογικού δικαιώματος σε ολόκληρη τη χώρα.

Καθημερινά όλο και περισσότεροι φορούν αυτό το νέο στολίδι των εκλογών που σε λίγο καιρό θα είναι και στο επίκεντρο συλλεκτών.

ΠΗΓΗ: nymag.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News