Ποιο Big Brother; Έρχεται το Bachelor και ακολουθεί το χάος…

Life
Ποιο Big Brother; Έρχεται το Bachelor και ακολουθεί το χάος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το "νυφοπάζαρο" στις οθόνες μας

Γράφει η Ανδριανή Αγγελιδάκη

Θα ακούμε Big Brother και θα μας μοιάζει με μια αθώα παρέα στην πενταήμερη. Γιατί; Γιατί έρχεται το Bachelor κύριες και κύριοι!

Τι έπαθα και ασχολούμαι ξαφνικά με τα τηλεοπτικά προγράμματα; Μα και να θέλω να τα αγνοήσω δεν μπορώ. Στην τηλεόραση εργάζομαι, το μυαλό μου γύρω από τηλεοπτικές ιδέες γυρίζει όλη την ώρα. Και όλη την ώρα τρώει σφαλιάρες βλέποντας τι ετοιμάζουν και τι παίζουν τα εθνικά κανάλια.

Που λέτε έρχεται το Bachelor, στον Alpha. Ένας γαμπρός, 20 υποψήφιες νύφες. Ένας σουλτάνος, 20 χανουμάκια στο χαρέμι να διαλέξει την εκλεκτή της καρδιάς του και να της κάνει την πολυπόθητη πρόταση.

Εσάς όλο αυτό δεν σας ακούγεται σαν νυφοπάζαρο; Μα είναι, εξόφθαλμο! Και μάλιστα είναι ένα νυφοπάζαρο που πολύ το αγαπά το τηλεοπτικό κοινό ανα την υφήλιο, αφού ήδη προβάλλεται σε 30 χώρες… Τώρα αν πράγματι το αγαπά το κοινό ας το κουβεντιάσουμε μια άλλη φορά, γιατί συνεχίζω παρά τα όσα βλέπω στο μικρό, στο μέγα κόσμο της τηλεόρασης, να πιστεύω ότι δεν είναι αυτές οι  επιλογές του κοινού, αλλά των καναλιών και των χορηγών που θέλουν να προωθήσουν συγκεκριμένα πρότυπα, με συγκεκριμένες καταναλωτικές  συμπεριφορές.

Στα δικά μας τώρα. Στο ελληνικό το Bachelor, που από ότι κατάλαβα έχει ήδη γυριστεί ένα μεγάλο μέρος του, αν όχι όλο, ο εργένης Παναγιώτης, που είναι πραγματικά ένας κούκλος και ως κούκλος θα εξαργυρώσει μελλοντικά τη συμμετοχή του στο νυφοριάλιτι,  αναζητά να βρει μια νέα κοπέλα, όμορφη και άξια για να στήσει σπιτικό. Προφανώς έχει σοβαρές προθέσεις ο άνθρωπος αφού στην εκλεκτή της καρδιάς του θα δώσει το μονόπετρο και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

Για να τη βρει, αποφάσισαν λίγο να τον βοηθήσουν γιατί φαίνεται στην ελεύθερη, την άτιμη την κοινωνία δεν στάθηκε και τόσο τυχερός. Τον μαντρώνουν με 20 υποψήφιες νύφες σε μια πολυτελή βίλλα για να έχουν οι άνθρωποι το χρόνο τους να γνωριστούν να έρθουν πιο κοντά. Να γίνει το φλερτ, να προχωρήσει η σχέση τέλος πάντων. Βέβαια τους μαντρώνουν όλους μαζί. Από το Trailer Που κυκλοφόρησε κατάλαβα ότι «δοκιμάζει» λίγο από όλες σε όλα τα επίπεδα. Και λίγο κουβεντούλα και λίγο χαδάκι και λίγο φλερτάκι και λίγο πιασιματάκι και λίγο φιλάκι και ότι άλλο προκύψει. Όπως γίνεται βρε αδερφέ σε όλες τις υπό εξέλιξη σχέσεις. Απλά να ο Παναγιώτης για τις ανάγκες της παραγωγής, το κάνει αυτό ταυτόχρονα με όλες. Ε δεν το λες και πολύ κομψό αυτό, μιας και όλες βλέπουν τι συμβαίνει την εκάστοτε στιγμή με τις υπόλοιπες και τον Παναγιώτη. Αχ Παναγιώτη μου φωτιές που μας άναψες!

Τη μια να σε καλεί σε ρομαντικό δείπνο γεμάτος υποσχέσεις και την άλλη να κανονίζει ραντεβού και ξεμονάχιασμα με τη συνάδελφο- υποψήφια νύφη, και μάλιστα να βλέπει και όλη η Ελλάδα την απόρριψη και την απογοήτευση σου… Και εσύ βέβαια wanna be νυφούλα μου, με δική σου συγκατάθεση πήγες εκεί. Δέχτηκες να πας και να συναγωνιστείς απροκάλυπτα με άλλες 19. Γιατί; Μα φυσικά για το μονόπετρο! Γιατί άλλωστε όλες οι γυναίκες σήμερα αυτό ονειρεύονται. Το μονόπετρο! Την κοτρόνα, να τη βάλουν στον παράμεσο και να γίνουν κυρίες με δόξα και τιμή και βέρα στο δεξί!

Μαζί σου! Μαζί σου στη συντροφικότητα, μαζί σου σε μια όμορφη σχέση που θα σε εξελίξει σαν άνθρωπο και θα σου μάθει να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Αλλά βρε κούκλα μου γλυκιά χρειάζεται να το κάνεις αυτό και να σε βλέπει όλη η Ελλάδα και μάλιστα να βγαίνεις στα κάγκελα και να ξεμαλλιάζεσαι κάθε τρεις και λίγο στα πόδια του σουλτάνου, με όλο το υπόλοιπο χαρέμι; Που τα ξέρω ότι θα γίνουν έτσι τα πράγματα; Ε… λίγο το trailer που έδωσε μια γεύση, λίγο η κλασσική συνταγή επιτυχίας, όπου επιβάλλει μπόλικη δόση ίντριγκας, δολοπλοκίας και ξεμαλλιάσματος για να πάρουν τα νούμερα της τηλεθέασης τα πάνω τους.

Εντωμεταξύ όσο γράφω τα παραπάνω νοιώθω πως γράφω δελτίο τύπου για επεισόδιο του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή!

Στα δικά μου τα μάτια όλη αυτή η διαδικασία είναι απολύτως υποτιμητική. Για όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως για τα κορίτσια που προκειμένου να εισπράξουν λίγη αναγνωρισιμότητα είναι διατεθειμένες να τα δείξουν όλα, να τα δώσουν όλα. Πραγματικά δεν πιστεύω ότι είναι τόσο απελπισμένες να βρουν ταίρι. Την τύχη τους θέλουν να βρουν και μια γωνίτσα στη showbiz μπας και εξασφαλίσουν τίποτις χορηγούμενα για το λογαριασμό τους στο Instagram.

Με ποιο τίμημα; Ας μας πουν οι ίδιες όταν τελειώσει η μοναδική εμπειρία που θα μοιραστούμε μαζί τους και τηλεοπτικά.

Τα ποπ κόρν μην ξεχάσετε στην πρεμιέρα. Καλή τύχη στα κορίτσια και καλή λευτεριά σε εμάς αδέρφια!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News