Ελαφονήσι: Ο ροζ «παράδεισος» της Κρήτης

Life
Ελαφονήσι: Ο ροζ «παράδεισος» της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι περισσότεροι αποκαλούν το Ελαφονήσι ροζ παραλία. Μάθετε το γιατί

Στο γοητευτικό Ελαφονήσι που "μαγεύει" και "κατακτά" όποιον το επισκέπτεται, μας ξεναγεί αυτήν την φορά το ntelogo.com.

Όπως μας αναφέρει ο Κώστης Παπαχρήστου:

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που αντίκρισα αυτό το κομμάτι γης. Ήταν πάνω και πέρα από οτιδήποτε είχα φανταστεί. Πίστευα ότι αυτές τις εικόνες τις βλέπεις μόνο σε ταινίες και σίγουρα όχι στην Ελλάδα.

Ας πάμε όμως στα βασικά. Το Ελαφονήσι απέχει 75 χιλιόμετρα περίπου από τα Χανιά, μια διαδρομή που κάνεις περίπου σε μιάμιση ώρα. Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος, φτάνει μέχρι την παραλία, δεν θα σε προβληματίσει καθόλου.

Λίγο πριν το Ελαφονήσι(6 χλμ περίπου) στέκει επιβλητική η Χρυσοσκαλίτισσα, το πανέμορφο μοναστήρι με την ενδιαφέρουσα ιστορία και την απίστευτη θέα.

 Για κάποιους το Ελαφονήσι είναι χερσόνησος που κάποιες φορές «κόβεται» σε ένα σημείο και δίνει την εντύπωση νησιού και για άλλους είναι νησί που το χωρίζει από την Κρήτη μια πολύ λεπτή υδάτινη λωρίδα, την οποία διασχίζει κανείς περπατώντας.

Φτάνοντας στο Ελαφονήσι συναντά κανείς αρχικά την κεντρική παραλία, η οποία είναι οργανωμένη. Ομπρέλες, ξαπλώστρες, ναυαγοσώστης κι όλα τα σχετικά. Εδώ τα νερά είναι εξαιρετικά ρηχά και είναι ιδανική τοποθεσία για οικογένειες. Περνώντας το μικρό κομμάτι που χωρίζει το «νησί» από την Κρήτη με τα πόδια και τα πράγματα στο κεφάλι(δες το βίντεο) τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Διασχίζεις τις μικρές αμμοθίνες που σχηματίζονται, θαυμάζεις τα κρινάκια της άμμου και βρίσκεσαι κατά κάποιο τρόπο στην «πίσω» πλευρά του νησιού. Από εδώ δεν βλέπεις την κεντρική παραλία και δεν υπάρχουν ξαπλώστρες. Πρέπει να έχεις την ομπρέλα σου. Σε αυτό το σημείο δημιουργούνται μικροί κόλποι. Περπατώντας αποφασίζεις πού προτιμάς να καθίσεις. Αν περπατήσεις λίγο περισσότερο από την πλειοψηφία μπορείς να είσαι μόνος με την παρέα σου και να απολαύσεις ακόμη και τον γυμνισμό.

Είτε στην κεντρική παραλία είτε εδώ, τα νερά στο Ελαφονήσι δεν περιγράφονται. Πρέπει να τα δεις από κοντά και πάνω απ´όλα να βαπτιστείς μέσα τους. Είναι κρυστάλλινα όπως πουθενά αλλού, πεντακάθαρα όπως πουθενά αλλού, σε χρώματα τιρκουάζ, γαλάζια και πράσινα. Είναι σαν κάποιος να άφησε στο νοτιοδυτικότερο σημείο της Κρήτης μια παραλία της Καραϊβικής.

   Οι περισσότεροι αποκαλούν το Ελαφονήσι ροζ παραλία. Γιατί; Γιατί σε αρκετά σημεία η παραλία φαίνεται ροζ λόγω των χιλιάδων σπασμένων κοχυλιών. Έχω επισκεφτεί πολλές φορές το Ελαφονήσι. Άλλοτε αυτή η εικόνα είναι πιο έντονη κι άλλοτε λιγότερο. Σε κάποια σημεία πραγματικά είναι ροζ, δεν είναι διαφημιστικό κόλπο.

   Να ξέρετε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες η παραλία κατακλύζεται ουσιαστικά από κόσμο που φθάνει εδώ από όλη την Κρήτη. Τόσο που υπάρχουν σκέψεις να τεθεί όριο στον ημερήσιο αριθμό των επισκεπτών, μιας και η περιοχή προστατεύεται από διάφορες συνθήκες καθώς αποτελεί οικοσύστημα εξαιρετικής οικολογικής σημασίας. Για αυτό ιδανικό είναι να αποφύγει κανείς, αν είναι δυνατόν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο καθώς και τα σαββατοκύριακα. Ακόμη όμως κι αν αυτό δεν είναι εφικτό, δεν θα νιώσετε τον κόσμο να σας "πνίγει". Η παραλία εκτείνεται σε πολύ μεγάλη έκταση και όσος κόσμος κι αν υπάρχει θα μπορέσετε ακόμη και να απομονωθείτε αν το επιθυμείτε.

   Όπως και νά 'χει, όποτε βρεθείτε στην Κρήτη, εντάξτε στο πρόγραμμά σας το Ελαφονήσι, θα αντικρίσετε μοναδικές εικόνες, θα σας γοητεύσει, θα σας μαγέψει και θα σας κατακτήσει. Το πιο πιθανό είναι πως όταν θα σας ρωτάνε ποια είναι η καλύτερη παραλία που έχετε πάει δεν θα ψάχνετε. Η απάντηση θα είναι: ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ!!!

tip: Το Ελαφονήσι συνδυάζεται με την Παλαιόχωρα, περίπου μία ώρα απόσταση και φυσικά με το διπλανό, μοναδικό Κεδρόδασος.

tip2: Αν μπορείτε μείνετε στο Ελαφονήσι απόγευμα, την ώρα που φεύγει ο κόσμος και τα groups των τουριστών. Αυτό που θα ζήσετε θα είναι εμπειρία αξέχαστη. Σε αυτή την απίστευτη παραλία θα είστε μόνοι, δεν ακούγεται τίποτε, μόνη μουσική ο αέρας και ο κυματισμός. Σίγουρα θα σκεφτείτε ότι κάπως έτσι είναι ο παράδεισος και ότι αυτά τα μικρά πράγματα είναι που δίνουν αξία στη ζωή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News