Πού κάνουν διακοπές οι ηγέτες της Ευρώπης, στην εποχή του κορωνοϊού;

Life
Πού κάνουν διακοπές οι ηγέτες της Ευρώπης, στην εποχή του κορωνοϊού;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το διάλειμμα από την καθημερινότητα για τους ανθρώπους της πολιτικής

Η κρίση του κορωνοϊού, η χειρότερη στην Ευρώπη μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως έχει εύστοχα και δικαίως περιγραφεί έχει πλήξει, μεταξύ άλλων, και τον τουρισμό, με τα σχέδια εκατομμυρίων Ευρωπαίων να έχουν γίνει στάχτη είτε λόγω οικονομικών δυσχερειών είτε φόβου με όλες τις συνέπειες που κάτι τέτοιο συνεπάγεται.

Αυτή η οδυνηρή πραγματικότητα δεν ισχύει μόνο για τους “απλούς θνητούς” αλλά και τους πολιτικούς της Γηραιάς, που για φέτος προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα και επανασχεδιάζουν τις διακοπές τους χωρίς την πολυτέλεια παρελθόντων ετών και χωρίς τη χρονική διάρκεια που θα επιθυμούσαν. Λιτές και περιορισμένες για τους περισσότερους Ευρωπαίους ηγέτες θα είναι οι φετινές θερινές διακοπές, με τους περισσότερους να μην αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους, καθώς οι παπαράτσι και οι ρεπόρτερ όπου γης ζεσταίνουν πένες και φωτογραφικές μηχανές, ελπίζοντας σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, όσο δύσκολο κι αν μοιάζει αυτό. Επί του παρόντος, οι περισσότερες πληροφορίες πάντως αφορούν σε εικασίες και λίγα πράγματα είναι δεδομένα. Ποιος σχεδιάζει λοιπόν και τι σε αυτό το πολύ ξεχωριστό καλοκαίρι του COVID-19;

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν - Διακοπές στο χωριό στο Ανόβερο

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα κάνει τον Αύγουστο διακοπές δύο εβδομάδες στο σπίτι της στο χωριό της, κοντά στο Ανόβερο, με την οικογένειά της και θα ασχοληθεί με τον κήπο και τα ζώα της. Αυτό τουλάχιστον εικάζουν οι δημοσιογράφοι, κρίνοντας από το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο η κ. ντερ Λάιεν περνά για χρόνια τις διακοπές της - αν βεβαίως της το επιτρέψει η δουλειά της. Μην ξεχνάτε ότι πριν αναλάβει επικεφαλής της Κομισιόν ήταν υπουργός Άμυνας της Γερμανίας. Πέρυσι, για παράδειγμα, δεν έκανε ούτε μία μέρα πραγματικές διακοπές.

Ζεύγος Μακρόν - Στο κάστρο Μπρεγκανσόν, στη Ριβιέρα

Το πού θα περάσουν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ τις καλοκαιρινές τους διακοπές είναι ανοικτό. Τα γαλλικά ΜΜΕ υποθέτουν ωστόσο ότι θα ξαναπάνε στο κάστρο Μπρεγκανσόν, στη γραφική κατοικία στη Ριβιέρα, στις όχθες της Μεσογείου. Οι Mακρόν κάνουν εκεί τις διακοπές τους τα τελευταία χρόνια. Το ιστορικό κτήριο του 17ου αιώνα, που βρίσκεται μπροστά στην παραλία και διαθέτει μεγάλο κήπο, αποτελεί παραθεριστικό θέρετρο των Γάλλων προέδρων επί περίπου 50 χρόνια περιστασιακά. Ο Mακρόν είχε οργανώσει μάλιστα εκεί το περασμένο καλοκαίρι τη Σύνοδο Κορυφής των μεγάλων βιομηχανικών χωρών (G7) και εκεί υποδέχτηκε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, αναμένεται με βεβαιότητα ότι οι Mακρόν θα περάσουν τις διακοπές τους στη Γαλλία.

Τζουζέπε Κόντε - Πιστός στην “Αιώνια Πόλη”

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, θα παραμείνει μόνο «λίγες μέρες μακριά από τα καθήκοντά του», όπως είπε ένας εκπρόσωπός του. Πιθανόν να παραμείνει κοντά στη Ρώμη, ίσως και να επισκεφτεί τους γονείς του. Σε τελευταία ανάλυση, η ιταλική πρωτεύουσα έχει επίσης να προσφέρει πολλά: Ο Κόντε είχε πάει πρόσφατα με τη φίλη του σε έναν υπαίθριο κινηματογράφο. Ο πρωθυπουργός συμβούλεψε μάλιστα τα 60 εκατομμύρια των συμπατριωτών του να κάνουν διακοπές στη χώρα τους, διότι η τουριστική βιομηχανία της Ιταλίας δεν μπορεί να ανακάμψει λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Ματέο Σαλβίνι- Στη Ριβιέρα αλλά για λίγο

Ο πολιτικός του αντίπαλος, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Ματέο Σαλβίνι, της Λέγκας του Βορρά, θα πάει στην Αδριατική Ριβιέρα, αλλά μόνο για «μερικές ημέρες», όπως τόνισε ένας εκπρόσωπός του. «Θα μείνει σίγουρα στην Ιταλία, όπως πάντα!», είπε. Πέρυσι ο Σαλβίνι, που ήταν ακόμα υπουργός Εσωτερικών, έκανε εκστρατεία με μαγιό σε αμμώδη παραλία και πάνω σε μια λέμβο από καουτσούκ, κάτι που οι αντίπαλοί του είχαν χαρακτηρίσει τελείως αντιαισθητικό.

Φελίπε της Ισπανίας- Στη Μαγιόρκα ο βασιλιάς

Ο βασιλιάς Φελίπε και η οικογένειά του περνούν παραδοσιακά τις καλοκαιρινές διακοπές τους στη Μαγιόρκα, όπου είναι στη διάθεσή τους, όπως επίσης και του πατέρα του Χουάν Κάρλος και της τέως βασίλισσας Σοφίας, ένα μικρό παλάτι, το Marivent, το οποίο σημαίνει θάλασσα και άνεμος, που βρίσκεται πάνω σε βράχο, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Είναι το αγαπημένο μέρος της Σοφίας. Εκεί η βασιλική οικογένεια μπορεί να περπατήσει χωρίς παπούτσια και να χαλαρώσει, όπως έγραψαν παλαιότερα τα ισπανικά ΜΜΕ. Στη διάθεση της βασιλικής οικογένειας υπάρχει επίσης ένα γιοτ για τις εκδρομές της.

Άλλοι γνωστοί πολιτικοί, όπως ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ή ο αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Πάμπλο Ιγκλέσιας δε λένε ποτέ εκ των προτέρων πού και πώς θα περάσουν τις διακοπές τους.

Όσο για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ουδείς γνωρίζει τις προθέσεις της.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News