Ένας Έλληνας στα ηνία του Netflix

Life
Ένας Έλληνας στα ηνία του Netflix

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σαμιώτης Τεντ Σαράντος αναλαμβάνει τη θέση του συνδιευθύνοντος συμβούλου

Στη θέση του συνδιευθύντος συμβούλου, προήγαγε η  Netflix Inc την Πέμπτη 16 Ιουλίου τον υπεύθυνο περιεχομένου της, Τεντ Σαράντος ο οποίος έχει εμπειρία 20 χρόνων εργασίας στην εταιρεία ενώπροδιαγράφεται για να διαδεχτεί τον ιδρυτή της, τον Ριντ Χάστινγκς.

Συγκεκριμένα, η προαγωγή αυτή έγινε σε μια περίοδο που η Netflix εκτιμά ότι θα καταγραφεί επιβράδυνση της αύξησης του αριθμού των συνδρομητών της την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, σε ποσοστό μεγαλύτερο από την εκτίμηση της εφημερίδας «The Wall Street Journal» για το τρίτο τρίμηνο του 2020, με συνέπεια τη μείωση της τιμής των μετοχών της κατά 9,5%.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Σαράντος θα εξακολουθήσει να έχει ηγετικό ρόλο στο χειρισμό ζητημάτων που σχετίζονται με το περιεχόμενο των εκπομπών και ταινιών της Netflix.

Σε μία ανάρτησή του, ο ιδρυτής της πλατφόρμας Ριντ Χάστινγκς δήλωσε ότι «δεν σχεδιάζει να απομακρυνθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα μείνω στη Netflix για την επόμενη δεκαετία».

Από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, η Netflix εκτιμά ότι θα προσθέσει 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο πελατολόγιο της σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 5,3 εκατομμύρια συνδρομητές.

Ποιος είναι ο Τεντ Σαράντος

Ο Τεντ Σαράντος γεννήθηκε στην Αριζόνα, ως το 4ο από τα συνολικά πέντε παιδιά της οικογένειάς του. Ο πατέρας του ήταν ηλεκτρολόγος και η μητέρα του ασχολείτο με τα οικιακά. Η οικογένεια με τη σαμιώτικη καταγωγή βρέθηκε στις ΗΠΑ όταν μετανάστευσε εκεί ο προπάππους του Τεντ. Το πραγματικό επίθετο της οικογένειας ήταν «Καρυωτάκης», όμως στην Αμερική το άλλαξαν σε «Σαράντος».

Το ενδιαφέρον του Τεντ Σαράντος για τη βιομηχανία του θεάματος ξεκίνησε όταν, ως μαθητής ακόμα, πήρε συνέντευξη από τον ηθοποιό Εντ Άσνερ ο οποίος εκείνη την εποχή βρισκόταν στην Αριζόνα για κάποια γυρίσματα. Ο Άσνερ γνώρισε τον Σαράντος και σε άλλους ηθοποιούς και παραγωγούς και έτσι ενίσχυσε τη ροπή του προς την ψυχαγωγία και τη δημοσιογραφία.

Η καριέρα του ξεκίνησε από τη διαχείριση οκτώ video clubs στην Αριζόνα την περίοδο 1983-1988 όταν και έγινε διευθυντής πωλήσεων σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής βίντεο στις ΗΠΑ, την East Texas Distributors. Η συνεργασία του με το Netflix άρχισε το 2000, όπου επί 20 έτη υπήρξε υπεύθυνος περιεχομένου της πλατφόρμας και πλέον αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Η οικογένεια με τη σαμιώτικη καταγωγή βρέθηκε στις ΗΠΑ όταν μετανάστευσε εκεί ο προπάππους του Τεντ - Το πραγματικό επίθετο της οικογένειας ήταν «Καρυωτάκης», όμως στην Αμερική το άλλαξαν σε «Σαράντος».

Πηγή - Φωτογραφία: Ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News