Το Καλό Μεσημέρι στα γυρίσματα της ταινίας "Η Παραλία" στα Μάταλα

Life
Το Καλό Μεσημέρι στα γυρίσματα της ταινίας "Η Παραλία" στα Μάταλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκλειστικές εικόνες από τα backstage των γυρισμάτων

Το Καλό Μεσημέρι και η Μαρία Σπουρδαλάκη, βρέθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους, που βασίζεται στο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι», στην περιοχή των Ματάλων. 

Η παραλία και οι ενεργειακές για πολλούς σπηλιές μετατρέπονται σε ένα ιδανικό κινηματογραφικό στούντιο. Ενώ, μια καλοκαιρινή ιστορία αγάπης μεταξύ των παιδιών των λουλουδιών θα ξετυλιχτεί μπροστά στα μάτια των θεατών, λίγο πριν το κλείσιμο των σπηλιών.

Τόσο το βιβλίο όσο και η ταινία αποτελούν μια ωδή σε ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά θέρετρα και πολιτιστικά σημεία της Κρήτης. Άλλωστε, τα Μάταλα είναι παγκοσμίως γνωστά από τη δεκαετία του 60’ ως ένας επίγειος Παράδεισος, ως παράδεισος των Χίπις.

Η ταινία γυρίζεται με την υποστήριξη του Δήμου Φαιστού και της Ανατυξιακής Εταιρείας Ματάλων. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, παρακολουθώντας όλα τα γυρίσματα, δήλωνε ευγνώμων για την παραγωγή που θα αναδείξει τόσο την περιοχή όσο και την ιστορία του τόπου αυτού.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο κρητικός Γιάννης Κουκουράκης, η Ζαχαρούλα Βαλαβάνη, ο επίσης κρητικός Γιάννης Πανταγιάς και η Ιωάννα Κακούρη. Ενώ, στην σκηνοθεσία υπογράφει η Ειρήνη Λουκάτου.

Το Καλό Μεσημέρι, μιλώντας με τους συντελεστές και τους πρωταγωνιστές, ταξίδεψε πίσω στο χρόνο, παίρνοντας μια μικρή γεύση από την αύρα και την ενέργεια της ταινίας.

Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ η ταινία πρόκειται να σημάνει την έναρξη του Φεστιβάλ των Ματάλων το καλοκαίρι του 2021.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News