5 φυσικές «θεραπείες» που κρύβονται στην κουζίνα σας - Δείτε ποια υλικά είναι

Life
5 φυσικές «θεραπείες» που κρύβονται στην κουζίνα σας - Δείτε ποια υλικά είναι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε ποια προβλήματα μπορείτε να θεραπεύσετε με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας

Χτυπήσατε; Αντί να τρέξτε στο γιατρό, τρέξτε στην κουζίνα σας! Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά εκεί θα βρείτε... ανακούφιση για τα καθημερινά προβλήματα υγείας!

Το μέλι είναι ιδανικό για επούλωση. Πρόκειται για αρχαία πρακτική που κρατάει από την εποχή των Φαραώ.

Το μέλι, άλλωστε έχει ισχυρές φυσικές αντιβακτηριαδιακές, επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες. Με άλλα λόγια, είναι ό,τι χρειάζεστε για να φροντίσετε μικρά τραύματα: από εγκαύματα κι εκδορές μέχρι κοψίματα.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα συμβεί... το μοιραίο, δεν έχετε παρά τρέξετε στην κουζίνα σας για να βάλετε λίγο μέλι στην πληγή.

Το ελαιόλαδο είναι ιδανικό για εκζέματα

Το ελαιόλαδο είναι γεμάτο αντιφλεγμονώδεις κι αντιοξειδωτικές ουσίες. Για αυτό και αποτελεί συχνά τη βάση για φυσικές ενυδατικές κρέμες. Τρίψτε 1 κ.γλ. ελαιόλαδο στο σημείο που εμφανίζει ξηρασία και καλύψτε το με λίγη πλαστική μεμβράνη για 2-3 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσετε μια προστατευτική επιφάνεια που δεν επιτρέπει στο δέρμα σας να αφυδατωθεί.

Η σόδα είναι ιδανική για την αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης Η σόδα βάζει τέλος στον πολλαπλασιασμό των ενοχλητικών βακτηρίων που σας προκαλούν ανησυχία... στα χαμηλά. Όταν παρουσιαστούν τα πρώτα συμπτώματα και μέχρι αρχίσετε την αντιβίωση, διαλύστε 1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα σε ένα φλιτζάνι νερό και απολαύστε αυτό το «ρόφημα» για να βρείτε άμεση ανακούφιση.

Το αλάτι είναι ιδανικό για μυκητιάσεις στα πόδια

Το αλατόνερο δημιουργεί «εχθρική» ατμόσφαιρα για του μύκητες μιας και μαλακώνει το δέρμα. Παράλληλα, ενισχύει τη δράσω των αλοιφών κατά των μυκητών μιας και έτσι απορροφώνται καλύτερα. Για να βάλετε τέλος στην ταλαιπωρία, δεν έχετε παρά να μουλιάσετε τα πόδια σας για 5-10 λεπτά σε μια λεκάνη στην οποία προηγουμένως διαλύσει 8 κ.γλ. αλάτι σε 1 λίτρο νερό.

Το τόνικ είναι ιδανικό για το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών

Είτε έχετε χαμηλό σίδηρο είτε πάσχετε από αυτή τη νευρολογική πάθηση που δε σας αφήνει να κλείσετε μάτι το βράδυ, η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σας! Ένα ποτήρι τόνικ λίγο πριν πέσετε για ύπνο αρκεί για να ηρεμήσει τα ανήσυχα πόδια σας καθώς η κινίνη που περιέχει μπορεί να σταματήσει τις επαναλαμβανόμενες συσπάσεις των μυών.

Πηγή: spirossoulis.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News