Ρωσία: Μια γυναίκα ηλικίας 100 ετών νίκησε τον κορωνοϊό

Life
Ρωσία: Μια γυναίκα ηλικίας 100 ετών νίκησε τον κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πήρε εξιτήριο την ημέρα των γενεθλίων της

Η ηλικίας 100 ετών Πελαγία Μιχαΐλοβνα Πογιάρκοβα που είχε νοσήσει από τον κορωνοϊό ανάρρωσε πλήρως και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα 13 Μαΐου, την ημέρα των γενεθλίων της ανακοίνωσε ο ρωσικός οργανισμός υγείας (Ομοσπονδιακή Ιατρο-βιολογική Υπηρεσία).

Η Πελαγία Μιχαΐλoβνα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για μια προγραμματισμένη θεραπεία, αλλά μολύνθηκε από την ασθενή που νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο και η οποία διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Ετσι στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Κέντρο εγκεφάλου και Νευροχειρουργικής του ρωσικού οργανισμού υγείας το οποίο είχε μετατραπεί σε νοσοκομείο αναφοράς για να δέχεται ασθενείς με κορωνοϊό.

Στο εν λόγω νοσοκομείο η αιωνόβια Μοσχοβίτισα εισήχθη ως ασθενής με COVID-19 που παρουσιάζει αντίστοιχα συμπτώματα.

Η Πελαγία Μιχαΐλοβνα Πογιάρκοβα έγινε ο πρώτος 100ετής ασθενής στην Ρωσία που ανέρρωσε αφού νόσησε από τον κορωνοϊό.

«Η Πελάγια Μιχαΐλοβνα γεννήθηκε στην Μόσχα. Στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο έχασε τον σύζυγό της και έμεινε μόνη με τον νεογέννητο παιδί της. Σήμερα ζει με την κόρη της και τον γαμπρό της» αναφέρει ο ρωσικός οργανισμός υγείας.

Τον Απρίλιο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της πόλης Μπεζανσόν στην Γαλλία η εκατονταετής ασθενής Νοέμι Μπαραλντί, ιταλικής καταγωγής η οποία είχε πάρει μέρος στο κίνημα αντίστασης της Ιταλίας. Την 1η Μαΐου έκλεισε το 101ο έτος.

Στην Ισπανία η ηλικίας 113 ετών Μαρία Μπρανιάς, η οποία θεωρείται η γηραιότερη κάτοικος της Ισπανίας επίσης ανέρρωσε από τον κορωνοϊό, όπως δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο AFP στις 13 Μαΐου ο οίκος ευγηρίας στην πόλη Ολότ της Καταλονίας, όπου ζει η Μπρανιάς, η οποία δεν παρουσίαζε σχεδόν κανέναν σύμπτωμα της νόσου, παρότι αρκετοί ηλικιωμένοι στον ίδιο οίκο κατέληξαν από την Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News