«Λόγια καραντινάτα» στο Καλό Μεσημέρι!

Life
«Λόγια καραντινάτα» στο Καλό Μεσημέρι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στίχοι και ραπ ρυθμοί μέσα από την εφιαλτική πραγματικότητα του Κορωνοϊού, με λόγια Καραντινάτα!

Ο ράπερ και γραφίστας της Κρήτη TV Μιχάλης Παραβολιάσης έκανε τη διαφορά εν μέσω της πανδημίας του αόρατου εχθρού.  Έμπνευση του, τα νέα δεδομένα που άλλαξαν τον κόσμο και όλα αυτά υπό το πρίσμα των εκπομπών «Καλό Μεσημέρι», «Κρήτη Σήμερα», «Αντιθέσεις» και «Ώρα Αιχμής».

Με λόγια Καραντινάτα, ο Μιχάλης Παραβολιάσης έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο «Καλό Μεσημέρι», με την Ιωάννα Μαλέσκου, με την γλυκιά παρουσιάστρια να αναφέρεται στο ταλέντο του, λέγοντας μάλιστα : «Τώρα που σε …εντοπίσαμε, την …πάτησες!»

Η συνέντευξη ήταν απολαυστική, με τον Μιχάλη να περιγράφει στην Ιωάννα Μαλέσκου, τα μουσικά ερεθίσματα, τα οποία δημιούργησαν στον ίδιο, έναν καμβά συναισθημάτων , τα οποία πυροδότησαν τη θέληση και το μυαλό, κάνοντας πράξη την αγάπη του για τη μουσική.  Συναισθήματα και μηνύματα που άρχισε να αποτυπώνει σε χαρτί.

« Είναι στίχοι αφύπνισης και προβληματισμού» δήλωσε ο Μιχάλης Παραβολιάσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα άλλα δύο αστέρια του τραγουδιού « Λόγια Καραντινάτα», τον Άλεξ Κουναλάκη ο οποίος έγραψε τη μουσική αλλά και στον καλλιτέχνη – σκηνοθέτη της Κρήτη TV Μάνο Τσουρουνάκη ο οποίος δημιούργησε το εξαιρετικό video clip.  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Δ/ντη Ειδήσεων και δημοσιογράφο κ. Γιώργο Σαχίνη και για την εμπνευσμένη απαγγελία του στο κομμάτι.

Ο Μιχάλης Παραβολιάσης περιέγραψε στην Ιωάννα, τις ποικίλες αντιδράσεις που υπήρξαν πριν αρκετά χρόνια, από ορισμένους πολίτες στη διάρκεια συναυλίας στην Πλατεία Ελευθερίας, απάντησε στο πως προέκυψε το ψευδώνυμο Decay ενώ προχώρησε σε αποκαλύψεις για το επόμενο τραγούδι , το οποίο θα αφιερώσει στον έρωτα της ζωής του, τη γυναίκα του Ιωάννα!

Το 2000 δημιούργησε συγκρότημα, ενώ δύο χρόνια αργότερα, ο Μιχάλης, ο Χάρης, ο Αλέξανδρος, ο Κώστας και ο Μάνος, δίνουν την πρώτη τους συναυλία. Για αρκετά χρόνια, μέχρι το 2010 έδιναν συναυλίες σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.  Μετά από ένα διάλλειμα αρκετών χρόνων αποφάσισε να αναλάβει δράση, μέσω της μουσικής.

«Είναι ομαδική υπόθεση» απάντησε σε σχετική ερώτηση της παρουσιάστριας λέγοντας μάλιστα ότι στην πορεία …έχασαν ο ένας τον άλλο, λόγω προσωπικών, επαγγελματικών ή άλλων υποχρεώσεων.  Το συγκεκριμένο τραγούδι «Λόγια Καραντινάτα» του έδωσε δύναμη και με τον τρόπο αυτό, θέλησε να δώσει το …παρών στους φίλους που έχασε στην πορεία των χρόνων, χαρακτηρίζοντας τους ως αδέλφια του, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι «ξεκινάμε και πάλι»!  «Χάρηκα που ξανάβαλα μπροστά τις …μηχανές μου», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Τρεις ήταν οι λόγοι που τον ώθησαν να γράψει και πάλι στίχους.

Ο συνάδελφος του, ο Γιώργος Ριζόπουλος, ο οποίος του έστειλε link λέγοντας του , γράψε και εσύ κάτι…

Ο δεύτερος λόγος ήταν ο Άλεξ Κουναλάκης, ο οποίος του ανέφερε ότι έχει έτοιμο κομμάτι, αν το θέλει…

Ο τρίτος λόγος ήταν η γυναίκα του, η Ιωάννα, η οποία του έδωσε δύναμη να συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά!

Ακούγοντας το τραγούδι που του έστειλε ο Άλεξ, έγραψε σε χρόνο ρεκόρ τους στίχους, με το κομμάτι να ολοκληρώνεται σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, με τον Μάνο Τσουρουνάκη να κάνει τα …μαγικά του, στο μοντάζ!

Οι τηλεθεατές παρακολούθησαν σε πρώτη μετάδοση το τραγούδι, μέσα από την εκπομπή «Αντιθέσεις» με τον Γιώργο Σαχίνη.

Το πρώτο τραγούδι που έγραψε ο Μιχάλης Παραβολιάσης, ήταν για τον παππού του, Μιχάλη Παραβολιάση, από το Βραχάσι, ο οποίος έκανε …σαμποτάζ στους Γερμανούς για το …λάδι καθώς αφαιρούσε μικρές ποσότητες από τα δοχεία λαδιού, για να τις δώσει στους συγχωριανούς του και στη συνέχεια γέμιζε με νερό τα δοχεία λαδιού για να μην το καταλάβουν οι Γερμανοί.

Ο Μιχάλης Παραβολιάσης τραγουδάει και στα πάρτι του καναλιού, μια φορά το χρόνο, αρθρογραφεί κατά καιρούς στη Νέα Κρήτη ενώ έχει στο συρτάρι του 120 τραγούδια ακυκλοφόρητα.

 Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή «Καλό Μεσημέρι»:

Πατήστε εδώ για να δείτε το site του Μιχάλη Παραβολιάση στο youtube.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News