Ο Τομ Χανκς συμμετέχει σε μελέτη για την ανάπτυξη πιθανών θεραπειών κατά του κορωνοϊού

Life
Ο Τομ Χανκς συμμετέχει σε μελέτη για την ανάπτυξη πιθανών θεραπειών κατά του κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσων των αντισωμάτων του δημοφιλούς ηθοποιού οι επιστήμονες προσδοκούν να αναπτύξουν πιθανές θεραπείες

Ο Τομ Χανκς και η σύζυγος του Ριτα Γουιλσον, αποκάλυψαν πως θα δώσουν δείγμα από το αίμα τους για να βοηθήσουν τους επιστήμονες να αναπτύξουν πιθανές θεραπείες για τον κορωνοϊό.

Το ζευγάρι είχε διαγνωσθεί θετικό στον ιό στα μέσα Μαρτίου, ενώ ήταν στο εξωτερικό στην Αυστραλία. Με την ανάρρωση από τον ιό τον Απρίλιο, ο Χανκς χρησιμοποίησε την ανάρρωσή του ως πηγή ελπίδας - και διασκέδασης - για τους χρήστες των κοινωνικών μέσων.

Σε ραδιοφωνική εκπομπή, επιβεβαίωσε πως όχι μόνο φέρει αντισώματα αλλά ότι αυτός και η σύζυγος του θα δωρίσουν το αίμα τους σε περαιτέρω έρευνα για τον κορωνοϊό.

«Δεν έχουμε προσεγγιστεί μόνο [για τη δωρεά αίματος]. είπαμε, «θες το αίμα μας; Μπορούμε να δώσουμε πλάσμα; »» είπε ο Χανκς. «Και, στην πραγματικότητα, θα το δώσουμε τώρα εκεί που ελπίζουν να δουλέψουν σε αυτό».

Οι επιστήμονες ερευνούν επί του παρόντος μια πειραματική θεραπεία που εγκρίθηκε πρόσφατα για δοκιμή από το FDA. Η θεραπεία περιλαμβάνει τη λήψη πλάσματος αίματος από ένα άτομο που έχει δημιουργήσει ανοσία στον ιό ως αποτέλεσμα της ανάρρωσής του. Το πλάσμα - το οποίο είναι γεμάτο από υγιή αντισώματα που έχουν αναπτυχθεί για την καταπολέμηση του ιού - στη συνέχεια εγχέεται σε έναν ασθενή, έτσι ώστε τα αντισώματα να επιτεθούν στον ιό στον νέο του ξενιστή.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News