Ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών με την Ιωάννα Μαλέσκου

Life
Ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών με την Ιωάννα Μαλέσκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσω ζωντανών αφηγήσεων που υλοποιεί το Μουσείο Παραμυθιού στην παλιά Λευκωσία

Η γλυκιά και γεμάτη χρώματα φωνή της λαμπερής παρουσιάστριας της «KΡΗΤΗ TV» Ιωάννας Μαλέσκου θα ταξιδέψει τα μικρά παιδιά από κάθε γωνιά του πλανήτη στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών, μέσω των ζωντανών αφηγήσεων που υλοποιεί το Μουσείο Παραμυθιού στην παλιά Λευκωσία, δράση η οποία στοχεύει να κρατήσει συντροφιά στους μικρούς φίλους των παραμυθιών, που αυτές τις μέρες βρίσκονται στο σπίτι, λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊού, στέλνοντας το μήνυμα «Μένουμε σπίτι».

Το Μουσείο Παραμυθιού απηύθυνε πρόσκληση στην Ιωάννα Μαλέσκου, η οποία περιλαμβάνεται στα αγαπημένα αλλά και στα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με την εντυπωσιακή παρουσιάστρια να απαντά θετικά στο σχετικό κάλεσμα και έτσι η γλυκιά Ιωάννα θα αφηγηθεί το δικό της αγαπημένο παραμύθι, «το χατίρι του δράκου», μεταφέροντας εικόνες , συναισθήματα και μηνύματα στα παιδιά, όπως για παράδειγμα, πως να νικήσουμε τους φόβους μας.

Η δράση «να σου πω ένα παραμύθι» ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου και περιλαμβάνει ζωντανές αφηγήσεις από αγαπημένα πρόσωπα, όπως ηθοποιοί, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι, συγγραφείς και όχι μόνο, δημιουργώντας μια αλυσίδα αγάπης με παραμύθια, χαρίζοντας χρώμα στις ζωές των παιδιών!

Και η δική μας Ιωάννα θα αφιερώσει λίγο από το χρόνο της για να σκορπίσει χαρά και ελπίδα στις καρδιές των μικρών παιδιών, τα οποία θα σχηματίσουν με τη φαντασία τους, τις δικές τους εικόνες στο μυαλό μέσα από την ιστορία ενός δράκου, ο οποίος είναι ένας ήρωας πολύ ξεχωριστός: χωμένος στη βιβλιοθήκη του διαβάζει και διαβάζει. Τα βιβλία είναι οι φίλοι του – και είναι φίλοι σπουδαίοι.  Αλλά βαθιά μέσα του λαχταράει κάτι περισσότερο…

Συντονιστείτε λοιπόν την Κυριακή 3 Μαϊου και ώρα 16.00 το απόγευμα, στη σελίδα του Μουσείου στο Facebook live αφηγήσεις παραμυθιών, όπου πραγματοποιείται το live streaming.

Για την πρωτότυπη δράση, μίλησε πρόσφατα στην εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» με την Ιωάννα Μαλέσκου η ψυχοθεραπεύτρια και ιδρυτικό μέλος του Μουσείου Παραμυθιού στην παλιά Λευκωσία κ. Βίκυ Μπαλωμένου, η οποία αναφέρθηκε στη δράση «να σου πω ένα παραμύθι» , η οποία έχει αγκαλιαστεί σε Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό!

«Δεχόμαστε μηνύματα από Αυστραλία, Αμερική, Βέλγιο, Βερολίνο και άλλες χώρες.  Είναι συγκινητικό» δήλωσε η κ. Μπαλωμένου, η οποία παράλληλα επισήμανε ότι μέσα από την αφήγηση τα παιδιά γνωρίζουν και μια άλλη ευαίσθητη πλευρά των αγαπημένων τους προσώπων.

Η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, η διάσωση και η διάδοση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και η ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών μέσω των παραμυθιών, αποτελούν μεταξύ άλλων τους στόχους του Μουσείου Παραμυθιού, το οποίο φέτος «κλείνει» 3 χρόνια λειτουργίας, έχοντας αναπτύξει πολλά προγράμματα και δράσεις, ενώ πριν έναν χρόνο κατάφεραν να εγγράψουν τα Κυπριακά Παραμύθια στον Εθνικό κατάλογο της Unesco.

«Είναι μια όμορφη πρωτοβουλία.  Η αφήγηση παραμυθιών δεν γνωρίζει …. σύνορα», ανέφερε η Ιωάννα Μαλέσκου.

Λίγα λόγια για το παραμύθι, το οποίο θα αφηγηθεί η Ιωάννα Μαλέσκου.

Το χατίρι του δράκου

Μα υπάρχει δράκος που να μην είναι άγριος και κακός; Υπάρχει, αλλά μόνο όταν είναι ξεχωριστός, όταν είναι βιβλιοφάγος και η καρδιά του από τα διαβάσματα έχει μαλακώσει σαν ζυμαράκι.

Αυτός ο δράκος λαχταρά να μοιράζεται όσα ξέρει, γι' αυτό δεν αντέχει τη μοναξιά και αναζητά τη ζεστασιά της φιλίας. Που και που βέβαια του ξεφεύγει κι ένα άγριο γκρρρρρ, έτσι, για να μην ξεχνά πως είναι δράκος.

Μικρές καληνύχτες:

Μια φορά κι έναν καιρό... δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο... Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Για μικρά παιδιά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News