Συγκινεί ο Safar που ράβει μάσκες με τη γυναίκα και το παιδί του

Life
Συγκινεί ο Safar που ράβει μάσκες με τη γυναίκα και το παιδί του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόσφυγας προσφέρει αυτό που μπορεί να προσφέρει, σε έναν τόπο που τον φιλοξενεί

Ενάμισι χρόνο πρόσφυγας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Τρίκαλα ο Safar Saabo, δείχνει άμεσα την αλληλεγγύη του με το να ράβει μάσκες προφύλαξης από τον κορωνοϊό. Ράφτης ο ίδιος, καταξιωμένος και έμπειρος στη χώρα του, με δικό του κατάστημα για 25 χρόνια, ανέλαβε δράση εθελοντική και ουσιαστική. Στο πλευρό του η σύζυγός του και τα μεγαλύτερα από τα 5 παιδιά του, που ήδη μαθαίνουν ελληνικά σε σχολείο, βοηθούν στον καλό σκοπό: να προμηθευτούν σε πρώτη φάση μάσκες οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων:

«Ο πρόσφυγας φιλοξενείται τους τελευταίους μήνες στα Τρίκαλα, μέσω του προγράμματος ESTIA, που υλοποιούν από κοινού η e-trikala (η αναπτυξιακή του Δήμου Τρικκαίων) με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, από το 2017.

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για όλους, στο όμορφα τακτοποιημένο σπίτι του, ξεκίνησε να ράβει μάσκες. Τα υλικά τα προμήθευσε η e-trikala και ο Safar προσφέρει αυτό που μπορεί να προσφέρει, με τις δικές του δυνάμεις, σε έναν τόπο που τον φιλοξενεί, τόσο μακριά από την πατρίδα του.

Ο ίδιος συνεχίζει να αποδεικνύει ότι η ανθρωπιά δεν γνωρίζει σύνορα, καθώς απευθύνεται αρχικώς στις προσφυγικές οικογένειες που διαμένουν στα Τρίκαλα, αλλά και στη συνέχεια στην τοπική, τρικαλινή κοινωνία, σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.Η συμμαχία ευθύνης επεκτείνεται, αποκτά νόημα και νέα διάσταση σε καιρούς δύσκολους.

Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, «Πιστεύουμε ακράδαντα πως μία τέτοια κρίση μπορεί να ξεπεραστεί μόνο όταν είμαστε ενωμένοι και ο ένας βοηθάει τον άλλον». Ο Safar συμβάλλει με το δικό του λιθαράκι σε αυτό.

#ΜένουμεΣπίτι και προσφέρουμε στον συνάνθρωπο»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News