Το ιστορικό εξώφυλλο της Ιταλικής Vogue

Life
Το ιστορικό εξώφυλλο της Ιταλικής Vogue

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θυμίζει το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Αυτή την περίοδο «γράφεται» ιστορία σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, η Ιταλική Vogue, θα κυκλοφορήσει – για πρώτη φορά - με ολόλευκο εξώφυλλο.

Πρόκειται για ένα εξώφυλλο γεμάτο συμβολισμούς για το τεύχος Απριλίου, που κυκλοφορεί στις 10 Απριλίου.

Το λευκό εξώφυλλο τιμά τη στολή των γιατρών και τη μάχη που δίνουν στην πρώτη γραμμή για τη φροντίδα των ασθενών του κορωνοϊού, την ελπίδα για τον αγώνα της παγκόσμιας ανθρωπότητας ενάντια στην πανδημία, αλλά και την επόμενη μέρα που την περιμένει.

Συγκινητικό το σχόλιο του Εμανουέλε Φαρνέτι, αρχισυντάκτη του περιοδικού, που έγραψε στην ανάρτηση στο Twitter και στο Instagram μαζί το εξώφυλλο που δημοσιεύτηκε:

«Στη μακρά ιστορία 100 και πλέον χρόνων, η Vogue έχει περάσει από πολέμους, κρίσεις, τρομοκρατικές ενέργειες. Είναι παράδοση να μην κοιτάει ποτέ την άλλη πλευρά. Πριν από δύο εβδομάδες, είχαμε σχεδιάσει να τυπώσουμε ένα τεύχος που σχεδιάζαμε για καιρό. Αλλά το να μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο όταν άνθρωποι πεθαίνουν, γιατροί και νοσηλευτές ρισκάρουν τη ζωή τους και ο κόσμος αλλάζει για πάντα δεν είναι στο DNA της Vogue Italia.

Συνεπώς, καταργήσαμε αυτό που είχαμε σχεδιάσει και ξεκινήσαμε από την αρχή. Η απόφαση να τυπώσουμε ένα λευκό πρωτοσέλιδο για πρώτη φορά στην ιστορία μας δεν είναι γιατί υπήρχε έλλειψη φωτογραφιών, αντιθέτως. Το επιλέξαμε γιατί το άσπρο αντιπροσωπεύει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Το λευκό είναι πρώτα απ' όλα σεβασμός. Είναι αναγέννηση, είναι το φως μετά το σκοτάδι, είναι το άθροισμα όλων των χρωμάτων. Το λευκό είναι το χρώμα των στολών όσων τις φορούν και ρισκάρουν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή για να μας σώσουν. Αντιπροσωπεύει χώρο και χρόνο για να σκεφτούμε, αλλά και να μείνουμε σιωπηλοί. Το λευκό είναι για όσους γεμίζουν τον άδειο χρόνο και χώρο με ιδέες, σκέψεις, ιστορίες, στίχους, μουσική και ενδιαφέρον για άλλους. Το λευκό υιοθετήθηκε για ρούχα που εκφράζουν αγνότητα για το παρόν και ελπίδα για το μέλλον. Πάνω απ' όλα: Το λευκό δεν είναι παράδοση αλλά ένα κενό φύλλο που περιμένει να γράψουν πάνω του τον τίτλο για μία νέα ιστορία που πρόκειται να αρχίσει».

View this post on Instagram

A post shared by Vogue Italia (@vogueitalia) on

Το Βρετανικό εξώφυλλο, μετά τον πόλεμο

Το αφαιρετικό εξώφυλλο της Ιταλικής Vogue, φέρνει στο νου το πρώτο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο αποτύπωνε τον ουρανό και περιέγραφε το εν λόγω τεύχος ως «τεύχος ειρήνης και ανοικοδόμησης».

View this post on Instagram

A post shared by coverjunkie (@coverjunkie) on

(Με πληροφορίες από ethnos.gr)

(Κεντρική φωοτογραφία αρχείου)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News