Πώς θα φτιάξεις το δικό σου αντισηπτικό

Life
Πώς θα φτιάξεις το δικό σου αντισηπτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εν μέσω κορωνοϊού  

Εν μέσω της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, αλλά και τα αντισηπτικά είναι σημαντικά στο πλαίσιο των μέτρων αυτοπροστασίας, αφού μπορεί αν χρησιμοποιηθεί όταν δεν έχουμε πρόσβαση σε βρύση, προκειμένου να πλύνουμε τα χέρια μας.

Ωστόσο, τα αντισηπτικά, ολοένα και μειώνονται από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ σε κάποιές περιπτώσεις εξαφανίζονται εντελώς.

Πως, λοιπόν, θα φτιάξετε το δικό σας αντισηπτικό;

Το δραστικό συστατικό αυτής της συνταγής είναι το οινόπνευμα καθώς κάθε αντισηπτικό πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 60% οινόπνευμα. Η συνταγή απαιτεί 99% ισοπροπυλική αλκοόλη -φαρμακευτικό οινόπνευμα- ή αιθανόλη. Μην χρησιμοποιήσεις άλλους τύπους οινοπνεύματος (π.χ. μεθανόλη, βουτανόλη), καθώς είναι τοξικοί.

Πολύ περισσότερο, η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει (προαιρετικά) και λίγο άρωμα και συγκεκριμένα ένα αιθέριο έλαιο το οποίο επίσης, σε βοηθά με τα μικρόβια. Για παράδειγμα, το έλαιο θυμάρι ή το έλαιο σκόρδου έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αν χρησιμοποιείς αντιμικροβιακά έλαια, χρησιμοποίησε μόνο μία ή δύο σταγόνες, καθώς αυτά τα έλαια τείνουν να είναι πολύ ισχυρά και ενδέχεται να ερεθίσουν το δέρμα. Άλλα έλαια, όπως η λεβάντα ή το χαμομήλι, κρατάνε το δέρμα σου πιο μαλακό.

Τι θα χρειαστείς:

  • 2/3 φλιτζανιού 99% ισοπροπυλική αλκοόλη/οινόπνευμα ή αιθανόλη
  • 1/3 φλιτζάνι gel αλόης
  • 8-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου
  • Ένα μπολ κι ένα κουτάλι
  • Χωνί
  • Μπουκάλι με σπρέι

Πώς θα το φτιάξεις;

  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
  • Χρησιμοποιώντας το χωνί, περνάμε το αντισηπτικό από το μπολ στο μπουκάλι.
  • Βιδώνουμε πολύ καλά και χρησιμοποιούμε.

Πως βάζουμε το αντισηπτικό σωστά;

Ρίχνουμε λίγο αντισηπτικό στην παλάμη μας. Και τρίβουμε τις παλάμες μεταξύ τους.

Στη συνέχεια, τρίβουμε την παλάμη του δεξιού χεριού πάνω στην ραχιαία επιφάνεια του αριστερού χεριού βάζοντας τα δάκτυλα του δεξιού στα μεσοδακτύλια διαστήματα του αριστερού χεριού και αντιστρόφως.

Τρίβουμε τις παλαμιαίες επιφάνειες των χεριών και τα μεσοδακτύλια διαστήματα τοποθετώντας τα δάκτυλα σταυρωτά.

Τρίβουμε ταυτόχρονα τις ραχιαίες επιφάνειες των ακροδαχτύλων και των δύο χεριών κλείνοντας το κάθε χέρι μέσα στην παλάμη του άλλου χεριού.

Κλείνουμε τον αντίχειρα του αριστερού χεριού μέσα στη παλάμη του δεξιού χεριού, τον τρίβουμε με περιστροφικές κινήσεις και αντιστρόφως.

Τρίβουμε τα ακροδάχτυλα του δεξιού χεριού με περιστροφικές κινήσεις (ίδιας και αντίθετης φοράς) στην παλάμη του αριστερού χεριού και αντιστρόφως.

Πηγή: ipop.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News