«Ανδριανή»: Η έννοια της θετικής διαπαιδαγώγησης και η επιθυμία μας για απόλυτο έλεγχο

Life
«Ανδριανή»: Η έννοια της θετικής διαπαιδαγώγησης και η επιθυμία μας για απόλυτο έλεγχο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόψε στις 21:45, «Ανδριανή» στην «ΚΡΗΤΗ TV»

Αυτό το Σάββατο η Ανδριανή ακολουθεί την αγαπημένη της συνταγή για μια εκπομπή γεμάτη εικόνες και ιδέες. Ωραίοι άνθρωποι, ενδιαφέρουσες κουβέντες και μια βόλτα στην υπέροχη Κρήτη.

Ο χιονισμένος Ψηλορείτης είναι ο προορισμός της εκπομπής για μια μεγάλη χειμωνιάτικη βόλτα. Χιονοδρομικές καταβάσεις στο Λιβαδιότικο αόρι και μαθήματα σκι από τον Αναβάτη του Ψηλορείτη.

Με την παιδαγωγό και συγγραφέα, Ελένη Γαρυφαλάκη συζητούν για την φιλοσοφία του Positive Parenting. Τη στάση ζωής που έχει ως αφετηρία το γονεϊκό ρόλο, αλλά αφορά κάθε σχέση με τους ανθρώπους γύρω μας και τον εαυτό μας. Κεντρικό σημείο του Positive parenting , είναι η διάθεση του ατόμου να επιτρέπει στα πράγματα να συμβαίνουν και να διαχειρίζεται με ψυχραιμία τα εμπόδια, τις αλλαγές και τις προκλήσεις. Μιλάμε δηλαδή για μια ολόκληρη στάση ζωής, πιο φιλική και ανθρώπινη!

Ο πατέρας Λίβυος, κατά κόσμων Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, συναντά την Ανδριανή και μαζί κουβεντιάζουν για την επιθυμία του ανθρώπου να έχει πάντα τον έλεγχο. Στο νέο του βιβλίο μας πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω, μιλώντας για την έννοια της εμπιστοσύνης και την απελευθέρωση του ανθρώπου από την ανάγκη να ελέγχει τα πάντα. Η κουβέντα κινήθηκε σε διάφορα μονοπάτια, αλλά όλα έχουν μια κοινή συνισταμένη. Την υπέρβαση που χρειάζεται να κάνει ο άνθρωπος, να απαγκιστρωθεί από το φόβο του για την ανατροπή και το αναπάντεχο. Είναι αδύνατο να ελέγξουμε όσα θα μας συμβούν αλλά είναι στο χέρι μας να τους δώσουμε ένα νόημα που θα είναι ωφέλιμο για την προσωπική μας εξέλιξη.

Αυτό το Σάββατο στις 21:45 Ανδριανή στην ΚΡΗΤΗ TV.

Δείτε τα αγαπημένα σας επεισόδια όποτε εσείς το επιθυμείτε εδώ

Τις συνεντεύξεις και τις βόλτες που ξεχωρίζετε εδώ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News