Life

Τα 20 θετικά νέα για το 2019 που πρέπει να ξέρεις

Αισιοδοξία μέσα από σκίτσα

Αν και το 2019, προσέφερε «ποικιλία» δυσάρεστων ειδήσεων, ένας καλλιτέχνης μέσω της σελίδας του The Happy Broadcast, αποφάσισε να αναδείξει, μέσω των σκίτσων του, την θετική πλευρά της χρονιάς.

Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, που κάτι άλλαξαν, κάτι βελτίωσαν στον κόσμο και είναι καλό να γνωρίζεις.

1.Γυναίκα αρχηγός του Μαλάουι, ανέβηκε στην εξουσία και ακύρωσε 1.500 γάμους ανηλίκων. Έκανε την πρακτική αυτή παράνομη και έστειλε τα κορίτσια πίσω στο σχολείο.

2.Επτά ωάρια από τους δύο εναπομείναντες βόρειους λευκούς ρινόκερους γονιμοποιήθηκαν με επιτυχία. Αυτό μπορεί να σώσει το είδος.

3.Φυλή του Αμαζονίου κέρδισε δικαστική μάχη εναντίον εταιρειών πετρελαίου και σταμάτησε τις γεωτρήσεις στο δάσος του Αμαζονίου.

4.Η Νορβηγία αποφάσισε να σταματήσει την άντληση πετρελαίου αξίας 53 δις ευρώ στα νησιά Λοφότεν για να προστατεύσει το οικοσύστημα της περιοχής.

5.Οι θαλάσσιες χελώνες επιστρέφουν αφού ο πληθυσμός τους αυξήθηκε κατά 980% χάρη στην Συνθήκη για τα είδη προς εξαφάνιση.

6.Ένας οροθετικός άνδρας από το Λονδίνο έγινε το δεύτερο άτομο που απέρριψε τον ιό μετά από μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων.

7.Η Ολλανδία έγινε επισήμως η πρώτη χώρα χωρίς αδέσποτους σκύλους.

8.Η Νότια Κορέα οργανώνει ντίσκο πάρτι για ανθρώπους άνω των 65 για να καταπολεμήσει την μοναξιά και την άνοια.

9.Στη Ρώμη μπορείς να πληρώσεις το εισιτήριο του μετρό με πλαστικά μπουκάλια. Μέχρι στιγμής πάνω από 350.000 μπουκάλια έχουν ανακυκλωθεί.

10.Η Καλιφόρνια περιόρισε τις πωλήσεις γατιών, σκύλων και κουνελιών από εκτροφείς στα pet shop προωθώντας τα ζώα που προέρχονται από καταφύγια.

11.Στην Ολλανδία εκατοντάδες στάσεις λεωφορείων καλύφθηκαν από «Πράσινες Οροφές» για τις μέλισσες.

12.Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν μύκητα που τρώει πλαστικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει τις χωματερές.

13.Ένα χωριό στην Ινδία γιορτάζει τη γέννηση κάθε κοριτσιού φυτεύοντας 111 δέντρα. Μέχρι στιγμής έχουν φυτέψει 350.000 δέντρα.

14.Οι μεγάπτερες φάλαινες δεν είναι πια υπό εξαφάνιση. Χάρη στις προσπάθειες διάσωσης το είδος, που απαριθμούσε μερικές εκατοντάδες, μετρά πλέον 25.000 φάλαινες.

15.Με μια ανακάλυψη που μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές, οι επιστήμονες κατάφεραν να μετατρέψουν όλους τους τύπους αίματος στον πιο συχνό τύπο 0, που είναι συμβατός για όλους τους ασθενείς.

16.Νέα έρευνα βρήκε ότι η όσφρηση των σκύλων μπορεί να εντοπίσει τον καρκίνο με μεγάλη ακρίβεια.

17.Στην Αμερική, το 57% των μαύρων ανδρών ανήκουν στην μεσαία τάξη και πάνω, και το ποσοστό φτώχειας τους έχει μειωθεί από 41% το 1960 σε 18% τα τελευταία χρόνια.

18.Έρευνα της NASA μέσω δορυφόρων βρήκε ότι ο πλανήτης έχει περισσότερο πράσινο σήμερα απ’ ό,τι 20 χρόνια πριν.

19.Ο παγκόσμιος δείκτης αυτοκτονιών έχει μειωθεί κατά 38% από το 1994, αριθμός που αντιστοιχεί σε 4 εκατομμύρια ζωές.

20.Το Ιγκουάνα των Γκαλαπάγκος επέστρεψε στα νησιά αυτά, 200 χρόνια μετά την καταγραφή τους από τον Δαρβίνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια