Σοφία Κοκοσαλάκη: «Έσβησε» μέσα σε 2 μήνες - Σπαρακτικά μηνύματα

Κρήτη
Σοφία Κοκοσαλάκη: «Έσβησε» μέσα σε 2 μήνες - Σπαρακτικά μηνύματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινητικά είναι τα αμέτρητα μηνύματα για το θάνατο της Κρητικιάς σχεδιάστριας μόδας

«Μουδιασμένος» είναι ο κόσμος της μόδας - και όχι μόνο - από τον αδόκητο θάνατο της καταξιωμένης Κρητικιάς σχεδιάστριας μόδας, Σοφίας Κοκοσαλάκη.

Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας «πάλεψε» σε μια άνιση μάχη με τον καρκίνο, η οποία διήρκησε μόλις 2 μήνες και «έφυγε» χτες από τη ζωή, σκορπώντας θλίψη τόσο στον τόπο καταγωγής της, την Κρήτη, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα και το εξωτερικό και αφήνοντας πίσω της το σύζυγό της, τη μικρή της κόρη, αλλά και ένα σπουδαίο έργο... Γιατί, οι καλλιτέχνες, όπως η Σοφία Κοκοσαλάκη, παραμένουν για πάντα ζωντανοί μέσα από τις δημιουργίες τους.

Τα social media έχουν «πλημμυρίσει» με συγκινητικά συλλυπητήρια μηνύματα, ενώ, από πλευράς πολιτικής σκηνής, συλλυπητήριες ανακοινώσεις έχουν εκδώσει η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, καθώς και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, μιας και η καταγωγή του πατέρα της σχεδιάστριας ήταν από τον Κρουσώνα Ηρακλείου (και η καταγωγή της μητέρας της από τα Ρούστικα Ρεθύμνου).

Οι δηλώσεις της στο φακό της ΚΡΗΤΗ TV, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "Branding Heritage":

Τα συγκινητικά μηνύματα

Μαρέβα Γκραμπόβσκι - Μητσοτάκη: «Αχ Σοφία μας!»

«Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους ότι έφυγες ταλαντούχα Σοφία μας. Θα μας λείψει πολύ το ζεστό χαμόγελο σου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Αχ Σοφία μας!»

Τζένη Μπαλατσινού: «Δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα “μικρά” γιατί η στόφα της, ήταν για τα “μεγάλα”»

«Η Σοφία ήταν η πρώτη που ξεχώρισε διεθνώς στη γενιά της. Όλοι όσοι δουλεύαμε στο χώρο της μόδας στην δεκαετία του 90, ήμασταν περήφανοι για αυτήν. Δεν θα ξεχάσω τις υπέροχες φωτογραφικές παραγωγές που έκανε με τον @billgeorgoussis. Παράδειγμα για όλους η ταπεινότητα και η προσήλωση στην δουλειά της. Δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα «μικρά» γιατί η στόφα της, ήταν για τα «μεγάλα». Αντίο @sophiakokosalaki και σε ευχαριστούμε για όλα όσα άφησες πίσω σου…»

Μαίρη Κατράντζου: «Επικοινώνησες τις αξίες του πολιτισμού μας πέρα από τα σύνορα»

«Σε ευχαριστούμε Σοφία Κοκοσαλάκη γιατί μας έκανες να αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες. Γιατί επικοινώνησες τις αξίες του πολιτισμού μας πέρα από τα σύνορα μέσα από το απίστευτο ταλέντο, την εξυπνάδα και το χάρισμά σου. Τον λίγο καιρό που είχα το προνόμιο να σε γνωρίσω μου έδειξες, πριν καν γνωρίσω τον εαυτό μου, τι σημαίνει πραγματική δύναμη και μυαλό ξυράφι που χρειάζεται η βιομηχανία μας. Πάντα υποκλινόμουν στην αποφασιστικότητά σου και στις αξίες που οδηγούσες τη ζωή, πάντα με τους δικούς σου όρους. Τα σημερινά νέα με συγκλόνισαν και είναι δύσκολο να τα αποδεχτώ. Είναι πολύ λυπηρό. Αναπαύσου εν ειρήνη Σοφία… Αποστέλλω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους πιο κοντινούς σου ανθρώπους και την οικογένειά σου».

Άγγελος Μπράτης: «Μία από τις πιο ταλαντούχες, σύγχρονες σχεδιάστριες μόδας»

«Μία από τις πιο ταλαντούχες, σύγχρονες διεθνείς σχεδιάστριες μόδας. Οι κομψές δημιουργίες της, εμπνευσμένες από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και αγάλματα, θα είναι στη μνήμη όλων για καιρό»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

farewell to #sophiakokosalaki One of the most talented, contemporary, international fashion designers. Her elegant creations inspired by ancient greek sculptures and culture will be long remembered. #rip

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ANGELOS BRATIS (@angelosbratis) στις

Βασίλης Ζούλιας: «Θα σε θυμόμαστε για την ευγενική καρδιά σου»

«Να είσαι καλά πολύτιμη Σοφία μας. Θα σε θυμόμαστε πάντα για το τεράστιο ταλέντο σου και τη γενναιόδωρη και ευγενική καρδιά σου»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Fare well our precious @sophiakokosalaki you will always be remembered for your enormous talent and your kind generous heart...

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilis Zoulias (@vzouliasintimate) στις

Νικόλας Έξαρχος - «Αντίο» με ένα βίντεο

Διεθνής θλίψη για το θάνατό της

Peter Philips - Την «αποχαιρετά» ο creative director του Christian Dior Makeup

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

So sad to hear about the passing of Sophia Kokosalaki . My thoughts are with her family and loved ones. #sophiakokosalaki

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ peterphilipsmakeup στις

Sarah Mower - Η συγγραφέας και γνωστή δημοσιογράφος μόδας της Βρετανίας συγκινεί: «Μια Ελληνίδα - ήρωας της μόδας»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Mourning the loss of dear Sophia Kokosalaki, a great talent, sister pioneer of the London fashion new wave of the 2000s, Greek fashion heroine, alumna of Professor Louise Wilson’s CSM MA crucible 1998, and such an amazing mother to her daughter Stelli. Heartbroken for her family and all her friends who loved and admired her.🇬🇷🇬🇧

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sarah Mower (@sarahmower_) στις Harper’s Bazaar - «Αντίο» με την πορεία της στο χώρο της μόδας

Vogue - Αφιέρωμα στη «Φεμινίστρια Προφήτη μιας ολόκληρης γενιάς μόδας του Λονδίνου»

Harper’s Bazaar - «Αντίο» με την πορεία της στο χώρο της μόδας

The Guardian - Η είδηση του θανάτου της «πρωταγωνιστεί» στα διεθνή ΜΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News