Δημοσιογράφοι που νόσησαν από καρκίνο, εξομολογούνται και συγκινούν

Life
Δημοσιογράφοι που νόσησαν από καρκίνο, εξομολογούνται και συγκινούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Κρητικές που είναι πρωτεργάτες της οργάνωσης «Γυναίκες στην Ογκολογία» βράβευσαν τη Σίσσυ Παυλοπούλου

Τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας Σίσσυ Παυλοπούλου βράβευσε η Οργάνωση «Γυναίκες στην Ογκολογία στην Ελλάδα -  Women 4 Oncology Hellas (W40- Hellas)» και πρωτεργάτες της οργάνωσης είναι δύο γιατροί από την Κρήτη. Ο λόγος για τη Ζένια Σαριδάκη – Ζώρα που είναι παθολόγος ογκολόγος, και τη Σοφία Αγγελάκη που είναι επίκουρος καθηγήτρια Παθολογικής Ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ.

Η δράση τους στις «Γυναίκες στην Ογκολογία» επικεντρώνεται στο να προσφέρει βοήθεια στις οικονομικά αδύναμες γυναίκες που νοσούν από καρκίνο.

Μάλιστα, η εκπομπή «Ανδριανή» της ΚΡΗΤΗ TV είχε φιλοξενήσει τις δύο γιατρούς οι οποίες μίλησαν για την ολιστική προσέγγιση στην αντιμετώπιση του καρκίνου, που αφορά στην διατροφή, την άσκηση και την ψυχολογική υποστήριξη του ασθενούς και της οικογένειας του.

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, λοιπόν, δόθηκε στην κ. Παυλοπούλου τιμητικό βραβείο στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαι πολύ συγκινημένη. Εσείς ξέρετε γιατί μου δίνετε αυτό το βραβείο. Κι εγώ ψάχνω να βρω τρόπους να επιστρέψω τη χαρά, την ικανοποίηση, τη συγκίνηση, την ευαισθησία. Κάνετε θαύματα. Ενεργοποιείτε τα σωστά συναισθήματα μας και μας μαθαίνετε να είμαστε αλληλέγγυοι, κοντά στον άνθρωπο. Μπράβο σας. Συνεχίστε, είμαστε μαζί σας», είπε η κ. Παυλοπούλου.

Τρεις δημοσιογράφοι μίλησαν για τον καρκίνο

Νωρίτερα, τρεις γυναίκες δημοσιογράφοι, η Μαρία Χούκλη, η Μάγια Τσόκλη και η Ρέα Βιτάλη, μίλησαν για τον καρκίνο, στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Φόρουμ με τίτλο «Γυναίκες στην Ογκολογία: Διευρύνοντας τα Σύνορα».

«Το σοκ είναι πολύ μεγάλο όταν ακούς ότι έχεις καρκίνο. Όλα αλλάζουν. Δεν μπορείς να το πιστέψεις, θυμώνεις, φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια σου, αλλά πρέπει κάτι να κάνεις. Είναι ένα πλήγμα. Σε φοβίζει το άγνωστο», είπε η κ. Χούκλη αναφερόμενη στον καρκίνο του μαστού που αντιμετώπισε.

«Θυμάμαι έκλαιγα για ώρες. Φρόντισα όμως να μην κλειστώ στο σπίτι μου. Να μη νιώσω άρρωστη ακόμη και όταν ήμουν πολύ άρρωστη. Συνέχισα κανονικά την επαγγελματική μου δραστηριότητα και την κοινωνική μου ζωή. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Δεκαεπτά χρόνια πέρασαν και ακόμη είμαι αγχωμένη όταν έρχεται η ώρα για το τσεκ απ. Στο μυαλό μας να μην έχουμε την εντύπωση ότι καρκίνος ίσον θάνατος. Δεν είναι έτσι», πρόσθεσε η κ. Χούκλη παρακινώντας τις γυναίκες να κάνουν τακτικά εξετάσεις.

Από την πλευρά της, η Μάγια Τσόκλη μεταφέροντας τα δικά της συναισθήματα προς το κοινό, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» στη Λέσχη Αξιωματικών, είπε πως δεν θύμωσε όταν έμαθε για την ασθένεια. «Δεν είπα γιατί σε μένα. Είπα συνέβη και σε μένα. Μάλλον με ηρεμία το αντιμετώπισα. Θεωρώ πως είναι μονόδρομος να συνεχίσεις».

Η Ρέα Βιτάλη, δημοσιογράφος και συγγραφέας, στάθηκε στη δική της περιπέτεια λέγοντας αρχικά πως πριν από χρόνια έχασε τον πατέρα της, σε νεαρή ηλικία, επίσης από καρκίνο. «Δεν είχα καμία αγωνία. Κοίταξα τα τρία μου παιδιά στα μάτια και τους είπα “πουλάκια μου ήρθε η ώρα να μάθετε. Θα ζήσουμε τη ζωή τώρα”. Έτσι, είπα ξεκινάμε... εκεί που δυσκολεύτηκα ήταν πως θα το πω στη μάνα μου. Ήταν δύσκολα τα πράγματα».

Τη συζήτηση, που έγινε παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, βουλευτών, αυτοδιοικητικών και πλήθος κόσμου, συντόνισε η δημοσιογράφος, Σία Κοσιώνη, ενώ συμμετείχε και ο παθολόγος – ογκολόγος, Παρασκευάς Κοσμίδης, ο οποίος ανέφερε πως ο καρκίνος πρέπει να μετατραπεί «σε χρόνια νόσο και να τον δούμε κατάματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News