Ζήσε σαν Βασιλιάς στο Downton Abbey

Life
Ζήσε σαν Βασιλιάς στο Downton Abbey

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Airbnb το διάσημο κάστρο Highclere στο Χαμπσάιρ

Οι φανς της σειράς αλλά και της ταινίας Downton Abbey που αυτές τις ήμερες προβάλλεται  στις κινηματογραφικές αίθουσες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όπως ο ιδιοκτήτης του πύργου, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, αφού το περίφημο αβαείο άνοιξε τις πόρτες του και περιμένει τους μελλοντικούς επισκέπτες του  που θα ζήσουν έστω και για λίγο το όνειρο του μεγαλοπρεπούς οίκου.

Ο τρόπος με τον οποίο θα πάνε στο κάστρο Highclere στο Χαμπσάιρ, εκεί που γυρίστηκε η ταινία, είναι η πλατφόρμα του Airbnb στην οποία υπάρχει δημοσίευση για την κατοικία που ανήκει σήμερα στον κόμη και την κόμισσα του Carnarvon.

Στην καταχώρηση αναγράφεται ότι δύο άτομα καλούνται να ζήσουν την εμπειρία για μια νύχτα όταν στο μέρος που έγιναν τα βασικά γυρίσματα της σειράς και της ταινίας.

Η βραβευμένη με ΕΜΜΥ σειρά μάς σύστησε αυτόν τον υπέροχο πύργο και η διαμονή των δύο επισκεπτών θα είναι δωρεάν. Οι επισκέπτες θα ζήσουν μαζί με τον  George Herbert,  8ο κόμη του Carnavon, και τη σύζυγό του, Countess Fiona, που ζουν στο κάστρο όταν δεν είναι ανοικτό στο κοινό.

Η ιστορία του Highclere χρονολογείται από το  749 π.Χ., όταν ένας αγγλοσάξωνας βασιλιάς έδωσε το κτήμα στους επισκόπους του Winchester, οι οποίοι έχτισαν ένα μεσαιωνικό παλάτι και κήπους. Το 1679, το παλάτι ανοικοδομήθηκε αφού αγοράστηκε από τον Robert Sawyer, έναν παππού του σημερινού κόμη και στη συνέχεια μετατράπηκε σε Highclere Castle με ανακαινίσεις το 1842.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το κάστρο ανοίγει τις πόρτες του σε περίπου 1.200 επισκέπτες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, με εισιτήριο 16 στερλίνες.

Στο δημοφιλές παγκοσμίως Downton Abbey που προβλήθηκε από το 2010 έως το 2015, φαίνεται το μεγάλο κάστρο, η βιβλιοθήκη, η αίθουσα μουσικής, το σαλόνι, το σαλόνι, η τραπεζαρία και κάποια από τα υπνοδωμάτια που χρησιμοποιήθηκαν για τα γυρίσματα. Τη σειρά την έχουν δει 9,6 εκατομμύρια τηλεθεατές. Κέρδισε 15 βραβεία ΕΜΜΥ.

Πηγή: theguardian.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News