Συμπονετική τεχνολογία: Φροντίδα ασθενών... με διαφορετικό τρόπο

Life
Συμπονετική τεχνολογία: Φροντίδα ασθενών... με διαφορετικό τρόπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε το καλοκαιρινό σχολείο

Η συμπόνια βρίσκεται στην βάση κάθε προσπάθειας για ανακουφιστική φροντίδα όπως σχεδιάζεται και παρέχεται από τους επαγγελματίες υγείας. 

Υπάρχουν πολλές ερμηνείες του όρου «συμπονετική φροντίδα» αλλά όλες οι ερμηνείες βρίσκουν στον πυρήνα τους τον άνθρωπο και την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αισθανόμαστε, λειτουργούμε και καταγράφουμε τις εμπειρίες της ζωής. 

Η ανάγκη για επαναπροσδιορισμό των υπηρεσιών υγείας με την συμπόνια ως προτεραιότητα, είναι επιτακτική. Η τεχνολογία ενισχύει την σχέση θεραπευτή -θεραπευόμενου μέσα από διεπιστημονική έρευνα, για τον σχεδιασμό παρεμβάσεων που θα μπορούσαν να ωφελήσουν και τα δύο μέρη εξίσου.

Η συμπονετική τεχνολογία ήταν το επιστημονικό πεδίο με το οποίο καταπιάστηκε το καλοκαιρινό σχολείο 2019 στο Ηράκλειο,μια σύμπραξη της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με την Σχολή Κινηματογράφου του Πανεπιστήμιου της Νότιας Καλιφόρνια υπό την επιμέλεια και οργάνωση του Χρήστου Λιονή και της Μαριεντίνας Γκότση, σε συμπαραγωγή με την Κατερίνα Ζαχαρία (Athenoe Productions).

Περιηγηθείτε στη σελίδα του Θερινού σχολείου Συμπονετικής Τεχνολογίας που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο τον Ιούλιο,  για να δείτε αναλυτικά τις δράσεις, www.uscincrete.com

 Δύο από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα, η Ιωάννα Δρόγγου και η Δέσποινα Λιμνιωτάκη, μιλούν για το πρόγραμμα και αναφέρουν χαρακτηριστικά την εμπειρία που έζησαν και τη γνώση που έλαβαν. 

Ακούστε τις αναλυτικά ΕΔΩ.

Πριν καιρό η Μαριεντίνα Γκότση, είχε συναντηθεί τηλεοπτικά με την Ανδριανή Αγγελιδάκη, στην εκπομπή "Ανδριανή" της Κρήτη TV, όπου μίλησαν για την συμπονετική τεχνολογία, κάνοντας τα πράγματα πιο απλά και ξεκάθαρα για ένα σχετικά δυσνόητο όρο, που μπήκε στην ζωή μας, ο οποίος όμως έρχεται να διευκολύνει την καθημερινότητα και την πραγματικότητα μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News