Life

Γιατί οι Ιταλοί πίνουν καπουτσίνο αποκλειστικά το πρωί;

Μυρωδάτος και γευστικός, ο καπουτσίνο είναι το πρωινό ρόφημα των γειτόνων μας

Από τότε που ήρθε στη ζωή μας ο καφές, για πολλούς από εμάς η μέρα ξεκινάει κάπως διαφορετικά, ξεκινάει με ωραίες γεύσεις και μυρωδιές.

Οι επιλογές που έχουμε, μάλιστα, είναι πολλές. Μπορούμε να επιλέξουμε από ζεστό έως παγωμένο ενώ τις κρύες ημέρες του χειμώνα είναι ό,τι πρέπει!

Να σας πούμε κάτι που πιθανώς δεν ξέρετε; Οι Ιταλοί που τιμούν δεόντως τον καφέ, θεωρούν τον καπουτσίνο ως ένα αποκλειστικά πρωινό ρόφημα. Δε συνηθίζουν να πίνουν το συγκεκριμένο είδος καφέ μετά τις 11 – 12 το πρωί και αυτό διότι περιέχει γάλα ότι οποίο προκαλεί δυσπεψία σε πολλούς και γι’ αυτό στην Ιταλία προτιμούν να τον καταναλώνουν πρωινές ώρες.

Φυσικά, αν πάτε στη γειτονική χώρα, κανείς δε θα σας απαγορεύσει να πιείτε καπουτσίνο μετά το μεσημεριανό, οι Ιταλοί ωστόσο προτιμούν να τον πίνουν όταν ξυπνούν.

Πάντως, σε καμία περίπτωση δε θα μείνετε δυσαρεστημένοι από τους καφέδες που προσφέρει η Ιταλία, καθώς -αναμφίβολα- ένα… εσπρεσάκι (ή και δύο) θα σας ικανοποιήσει πλήρως.

(Με πληροφορίες από olivemagazine.gr)

Σχόλια