Life

Ο πανεύκολος τρόπος για να καθαρίσεις τα αυγά

Μισή κουταλιά μαγειρικής σόδας αρκεί άραγε για να απαλλαγείς από τα... νεύρα που θα σου προκαλέσει το καθάρισμα;

Δύσκολη υπόθεση το να καθαρίσεις ένα αυγό αφότου θα το έχεις βράσει και φυσικά την ώρα που το καθαρίζεις, σκέφτεσαι πως τελικά θα μπορούσες να… πάρεις ένα τοστ στη δουλειά αντί για αυγό.

Έχεις σκεφτεί, όμως, πως υπάρχει ένας τρόπος να βγάλεις το τσόφλι του αυγού χωρίς να ταλαιπωρηθείς ιδιαίτερα; Κι όμως υπάρχει!

Αυτό που πρέπει να κάνεις σύμφωνα με το olivemagazine.gr, είναι να ρίξεις μισή κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα στο νερό που βράζουν τα αυγά σου και έπειτα να προχωρήσεις στη… γνωστή διαδικασία μαγειρεύοντάς τα.

Με αυτό το κόλπο, το pH των αυγών θα αυξηθεί και τα τσόφλια θα φύγουν με μία κίνηση μονάχα.

Έτσι, θα τελειώσεις το μαγείρεμα σε χρόνο ρεκόρ και θα απαλλαγείς από το άγχος μήπως φας καταλάθος κανένα κομματάκι από το τσόφλι που δεν έφυγε πάνω από το αγαπημένο σου σνακ.

Σχόλια