Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η εθνική σταρ της Ελλάδος έρχεται στη ζωή

Life
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η εθνική σταρ της Ελλάδος έρχεται στη ζωή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαν σήμερα γεννήθηκε η δική μας Αλίκη, ενώ έλαβαν χώρα και πολλά σημαντικά γεγονότα

Τα 85 της χρόνια θα έκλεινε σήμερα, εάν ζούσε, η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Η «εθνική σταρ της Ελλάδος» γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1934 στο Μαρούσι της Αττικής. Ορφάνεψε μικρή από πατέρα και πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, καθώς η μητέρα της μεγάλωσε μόνη της την Αλίκη και τους δύο αδερφούς της.

Το 1952 δίνει κρυφά εξετάσεις για τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στις οποίες επιτυγχάνει. Σε ηλικία 22 ετών εμφανίζεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, στην ταινία «Το ποντικάκι». Το 1961 δημιουργεί το δικό της θίασο, ενώ τα επόμενα χρόνια γνωρίζει πρωτοφανή επιτυχία, πρωταγωνιστώντας σε ταινίες που άφησαν εποχή στον ελληνικό κινηματογράφο, όπως «Η Αλίκη στο Ναυτικό», «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια», «Διακοπές στην Αίγινα», «Το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο», «Μανταλένα», «Η υπολοχαγός Νατάσα» και πολλές άλλες...

Τον Ιανουάριο του 1965 παντρεύεται τον ηθοποιό Δημήτρη Παπαμιχαήλ και μαζί αποκτούν ένα παιδί, τον Γιάννη. Το διαζύγιο του ζεύγους εκδίδεται έπειτα από πολλές δικαστικές διαμάχες τον Ιούλιο του 1979.

Τα επόμενα χρόνια, η ηθοποιός ασχολείται κυρίως με το θέατρο και την τηλεόραση. Η τελευταία της εμφάνιση ήταν το 1996 στη «Μελωδία της Ευτυχίας». Το ίδιο έτος οι γιατροί τής διαγιγνώσκουν καρκίνο καλπάζουσας μορφής.

Η Βουγιουκλάκη αφήνει τελικά την τελευταία της πνοή στις 23 Ιουλίου του 1996, τρεις μέρες μετά τα 62α γενέθλιά της. 

Η πρώτη τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας 

Σαν σήμερα, στις 20 Ιουλίου του 1936, πραγματοποιείται η πρώτη τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Η πρωθιέρεια Κούλα Πράτσικα ανάβει τη δάδα του πρώτου λαμπαδηδρόμου των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, Κώστα Κονδύλη. Η φλόγα θα φτάσει τελικά στο Βερολίνο 11 μέρες αργότερα, περνώντας από τα χέρια συνολικά 3.840 λαμπαδηδρόμων. 

Η αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ 

Την ίδια ημερομηνία, οκτώ χρόνια μετά την Ολυμπιάδα του 1936 στο Βερολίνο, σημειώνεται αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Αδόλφου Χίτλερ. Οι πέντε στρατιωτικοί, πρωταίτιοι της συνωμοσίας, χάνουν τη ζωή τους, χωρίς ποτέ να μαθευτεί αν αυτοκτόνησαν ή αν εκτελέστηκαν. 

Όταν ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι 

Εξάλλου, σαν σήμερα, στις 20 Ιουλίου του 1969, ο Αμερικανός κοσμοναύτης Νιλ Άρμστρονγκ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που πατά το πόδι του στη Σελήνη. Τον ακολουθεί ο δεύτερος αστροναύτης της αποστολής του θρυλικού “Apollo 11”, ο Έντουιν «Μπαζ» Όλντριν. 

1974: Η εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο 

Την ίδια ημερομηνία, πέντε χρόνια αργότερα, ο τουρκικός στρατός εισβάλλει στην Κύπρο, εκμεταλλευόμενος το πραξικόπημα εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, που είχε σημειωθεί λίγες ημέρες νωρίτερα. Στην Ελλάδα κηρύσσεται γενική επιστράτευση, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εκδίδει ψήφισμα για κατάπαυση του πυρός. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News