Γιορτάζουμε την πιο γλυκιά μας απόλαυση, τη σοκολάτα!

Life
Γιορτάζουμε την πιο γλυκιά μας απόλαυση, τη σοκολάτα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαν σήμερα, ήρθε η σοκολάτα στην Ευρώπη και από τότε την απολαμβάνουμε συνέχεια

Ήταν 7 Ιουλίου όταν μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μας ήρθε στην Ευρώπη και από τότε τη γιορτάζουμε κάθε χρόνο… αν όχι κάθε μέρα.

Όλοι ευγνωμονούμε φυσικά τους Ισπανούς που πριν από 466 χρόνια μας χάρισαν απλόχερα τη σοκολάτα και από τότε ζητάμε έστω ένα κομματάκι για να χαλαρώσουμε και να γευτούμε μία… πανδαισία.

Η ιστορία της σοκολάτας στην Ευρώπη, λοιπόν, ξεκινά πριν από περίπου 500 χρόνια με την ανακάλυψη της Αμερικής. Οι πρώτες πληροφορίες για την καλλιέργεια κακαόδεντρων έρχεται από την εποχή του πολιτισμού των Μάγια περίπου το 600 μ.Χ.

Μέχρι τότε, η ήπειρός μας δεν ήξερε τι είναι η σοκολάτα και πόσο μεγάλη απόλαυση θα μας προσέφερε.

O πρώτος Ευρωπαίος που θεωρείται ότι ανακάλυψε και έφερε το κακάο στην Ευρώπη είναι o Χερμάν Κορτέζ, o οποίος το Πάσχα του 1519 προσάραξε με το στόλο του στη χερσόνησο Γιουκατάν. Οι πρώτοι κόκκοι κακάο έφτασαν στην Ευρώπη από τον Χριστόφορο Κολόμβο ύστερα από την τέταρτη επίσκεψή του στον «Νέο Κόσμο» ανάμεσα στο 1502 και το 1504. Παρόλα αυτά, στην αρχή δεν απέσπασαν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι θησαυροί που έφερε μαζί του θεωρήθηκαν πολύ πιο εντυπωσιακοί.

Πάντως, σε Twitter και Instagram το hashtag #worldchocolateday χρησιμοποιείται κατά κόρον σήμερα για να δηλώσουν οι χρήστες πως γιορτάζουν το αγαπημένο τους γλύκισμα όπως του αξίζει και τους (!) αξίζει… τη σοκολάτα!

https://twitter.com/BoutiqueMaurice/status/1147808960138928129 https://twitter.com/TydoThat/status/1147808837677801472
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News