default-image

9ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας: Αγώνας σε πανέμορφα τοπία

Life
9ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας: Αγώνας σε πανέμορφα τοπία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δωρεάν συμμετοχή και πλούσια κεράσματα κατά τον τερματισμό

Δένουμε τα αθλητικά μας παπούτσια, φοράμε τις φόρμες και ανεβαίνουμε στα ποδήλατα αφού για ακόμη μία χρονιά έρχεται ο 9ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας.

Πρόκειται για μία γιορτή οικογενειακή η οποία αφορά μικρούς και μεγάλους, δεν είναι αγώνας, είναι βόλτα με μεγάλη συμμετοχή από 500 και πλέον ποδηλάτες και πολλούς θεατές.

Ο Ποδηλατικός Γύρος πραγματοποιείται για ένατη συνεχή χρονιά την Κυριακή 5 Μαΐου στις 10:30 το πρωί. Η Εκκίνηση θα δοθεί στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χωριού Αποστόλων Πεδιάδας.

Με δωρεάν συμμετοχή οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που περνάει διαδοχικά από χωριά της Πεδιάδας, Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού με τερματισμό στη λίμνη Λιβάδες.

Στο σημείο του τερματισμού θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και θα υπάρχουν κεράσματα.

Οι συμμετέχοντες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 500 άτομα. Η απόσταση που θα διανυθεί είναι 19 χιλιόμετρα σε ασφαλτωμένο δρόμο και η διάρκεια του ποδηλατικού γύρου αναμένεται να είναι περίπου τρείς ώρες, με ώρα έναρξης την 10:30 π.μ. και ώρα λήξης την 13:30 μ.μ.

Στόχος του 9ου Ποδηλατικού Γύρου

Είναι μια ξεχωριστή πρόταση γνωριμίας με τα χωριά μας και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, ευκαιρία να θαυμάσουμε τη φύση ανθισμένη, γεμάτη από αρώματα, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης έτσι, όπως έκαναν πριν πολλά χρόνια, μαθητές, εργαζόμενοι, ακόμη και ολόκληρες οικογένειες, που κινούνταν τότε στην εύφορη πεδιάδα με τα ποδήλατα τους.

Στοχεύει στην ανάδειξη του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου κυκλοφορίας, φιλικού προς το περιβάλλον και ως ήπια μορφή άσκησης.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστόλων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Σαμπά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωφόρων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βόνης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θραψανού και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μινώα.

Η περιφέρεια συμμετέχει και στηρίζει την εκδήλωση αυτή που έχει να κάνει με την ιστορία, τις παραδόσεις και το περιβάλλον. Πέρα από αυτά αποδεικνύει ότι οι σύλλογοι μπορούν συλλογικά ενωτικά χωρίς ανταγωνισμούς και να παράγουν έργο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News