Αυτό το στοιχείο «προδίδει» την απιστία των αντρών

Life
Αυτό το στοιχείο «προδίδει» την απιστία των αντρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι έδειξε έρευνα των Αυστραλών για την απιστία

Ανατρέπει τα δεδομένα και συγκεκριμένα όσους πίστευαν ότι οι άντρες κρύβουν καλύτερα την απιστία, αυστραλιανή έρευνα.

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι οι γυναίκες μπορούν να κρίνουν αν ένας άνδρας πρόκειται να τις απατήσει κοιτάζοντας και μόνο το πρόσωπό του, ενώ οι άνδρες είναι λιγότερο ικανοί να το διακρίνουν σε μια γυναίκα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας έδειξαν σε 1.500 ανθρώπους φωτογραφίες από 189 Καυκάσιους ενήλικες (101 άνδρες και 88 γυναίκες) αφού προηγουμένως τους ρώτησαν αν ήταν άπιστοι/ες στους συντρόφους τους.

Οι ερωτηθέντες στη συνέχεια σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τα πρόσωπα αυτά σε μια κλίμακα από το ένα ως το 10, όπου το ένα αντιστοιχούσε στο "καθόλου πιθανό να απιστήσει" και το 10 στο "υπερβολικά πιθανό".

Το αποτέλεσμα της έρευνας, το οποίο δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Royal Society Open Science, ήταν ότι "τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ήταν ακριβείς αξιολογώντας την πιθανότητα απιστίας των ανδρών, αλλά όχι και των γυναικών".

Παρότι οι άπιστοι άνδρες είναι οριακά πιο πιθανό να προδίδονται από το πρόσωπό τους, παραμένει δύσκολος ο εντοπισμός πιθανόν άπιστων από το πρόσωπό τους, είπε ο Γιονγκ Ζι Φου."Από τα αποτελέσματά μας δεν θα πρέπει να θεωρείται ότι οι πρώτες εντυπώσεις ισχύουν για όλες τις καθημερινές καταστάσεις", επισημαίνει ο ίδιος στο AFP.

Οι επιστήμονες ήθελαν να εξετάσουν όχι μόνο αν οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να εντοπίσουν την πιθανή απιστία ο ένας στον άλλον, αλλά και αν είναι πιθανόν να εντοπίσουν έναν πιθανό "άπιστο" του φύλου τους.

Επικαλέστηκαν μια έρευνα που δείχνει ότι το 70% των ανθρώπων προερχόμενων από περισσότερες από 50 κουλτούρες ομολόγησαν μια απόπειρα να φλερτάρουν τον/την σύντροφο κάποιου και 60% απάντησαν ότι το πέτυχαν.

Οι επιστήμονες παραδέχονται ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς τους "δεν ήταν τα αναμενόμενα". Οι άνδρες ήταν ικανοί να εντοπίσουν τους πιθανούς άπιστους από το φύλο τους, αλλά ακόμη και όταν οι γυναίκες έκριναν άλλες γυναίκες δεν μπορούσαν να διακρίνουν αυτή την τάση.

Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό που κάνει τους άνδρες να είναι συνήθως πιο άπιστοι από τις γυναίκες, είναι η αρρενωπότητα παρότι οι επιστήμονες διαπίστωσαν προς έκπληξή τους ότι δεν είναι οι αρρενωποί άνδρες που απιστούν περισσότερο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News