Καλεσμένος είπε στην Μενεγάκη: «Στον πληθυντικό παρακαλώ!»

Life
Καλεσμένος είπε στην Μενεγάκη: «Στον πληθυντικό παρακαλώ!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απολαυστική συζήτηση στο πλατό της εκπομπής

«Καλώς όρισες Χρήστο μου. Ήταν η πρώτη κουβέντα της Ελένης Μενεγάκη καλωσορίζοντας τον Χρήστο Ζαμπούνη στο πλατό της εκπομπής της.  Η ίδια χαριτολογώντας τον ρώτησε αν θέλει να συνεχίσουν την κουβέντα τους στον ενικό ή στον πληθυντικό για να πάρει την απάντηση από τον κ. Ζαμπούνη ότι επιθυμεί να μιλάνε στον πληθυντικό αριθμό.

Και ενώ η παρουσιάστρια τον ρώτησε αμέσως μετά για την ολοένα και πιο συχνή παρουσία του στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος επέστρεψε στην αρχική ερώτηση της Ελένη δίνοντας την δική του εξήγηση για τον λόγο που της ζήτησε να μιλάνε στον πληθυντικό αριθμό.

«Υπάρχει ενικός ευγενείας και πληθυντικός αγενείας. Υπάρχει η απόσταση και υπάρχει και η μη απόσταση. Ο πληθυντικός ο δικός μας είναι πληθυντικός σεβασμού, όχι αποστάσεως. Στην τηλεόραση όταν μιλούν οι άνθρωποι στον ενικό, δημιουργούν ένα αίσθημα αποκλεισμού στους τηλεθεατές. Σαν κανόνας πιστεύω ότι οι άνθρωποι όταν δίνουν συνεντεύξεις θα πρέπει να έχουν αυτή τη μίνιμουμ απόσταση».

«Εγώ πάλι, μου αρέσει να δίνω την επιλογή στον καλεσμένο μου, με ποιον τρόπο θέλει να έρθουμε κοντά και να συζητήσουμε. Οι 9 στους 10 δεν θέλουν τον πληθυντικό», παρατήρησε η Ελένη Μενεγάκη. «Δικαίωμά τους», απάντησε ο κ. Ζαμπούνης. «Ακριβώς όπως και δικό σας!», δευτερολόγησε η Ελένη.

Ενώ ερωτηθείς για το έαν έχει ποτέ βρίσει ο ίδιος ανέφερε: «Εγώ ποτέ δεν έβρισα στην ζωή μου. Η μεγαλύτερη βρισιά που μπορώ να πω είναι το «βλαξ μπουφ»».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News