Η ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο - Ενδιαφέρον Συνέδριο Ογκολογίας

Life
Η ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο - Ενδιαφέρον Συνέδριο Ογκολογίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωματικό σεμινάριο με επίκεντρο την αντιμετώπιση του καρκίνου

Μια επιστημονική εκδήλωση με άκρως βιωματικά χαρακτηριστικά πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο με φόντο και στόχο να καταστεί σαφές ότι ένας ασθενής με καρκίνο και δικαιούται και μπορεί να βιώνει μια ποιοτική καθημερινότητα, ως αποτέλεσμα της καλής διατροφής, της καλής ψυχολογίας και της ευεργετικής άσκησης.

Το σεμινάριο παρεακολούθησαν πλήθος γυναικών και όχι μόνο που πάσχουν ή αντιμετώπισαν στο παρελθόν τον καρκίνο αλλά και άτομα που στηρίζουν δικούς τους ανθρώπους που ασθενούν ή και ενδιαφερόμενες που θέλουν να εντάξουν στη ζωή τους κάποια στοιχεία που λειτουργούν σαν ασπίδα προστασίας για την υγεία τους.

Εκείνο που επισημάνθηκε ήταν ότι φρένο οι ασθενείς και όχι μόνο πρέπει να βάλουν στα λεγόμενα fake news που παραπλανούν, με ειδήσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την έρευνα και την επιστημονική τεκμηρίωση, τα οποία με τους παραπλανητικούς συχνά τίτλους τους, συμβάλουν στην ανάπτυξη μιας λογικής που αποπροσανατολίζει εντελώς όποιον προσπαθεί μέσα από το διαδίκτυο να αντλήσει πληροφορίες.

Σε ό,τι αφορά την γυμναστική, το βιωματικό σεμινάριο περιελάβανε ασκήσεις Τσι Κονκ μια μορφή άσκησης που έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει σημαντικά στη σωματική και ψυχολογική ευεξία.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Ανδριανή Αγγελιδάκη ενώ το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ασκληπιός Διάγνωσις, Ασκληπιείον Κρήτης, της Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ, του Ογκολογικού Τμήματος του “Βενιζέλειο” Νοσοκομείου και του Σωματείου “ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News