MasterChef: Ο Αφγανός που καθήλωσε «Και να πήγαινα στη μάνα μου δεν θα με γνώριζε»

Life
MasterChef: Ο Αφγανός που καθήλωσε «Και να πήγαινα στη μάνα μου δεν θα με γνώριζε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Λύγισαν” οι κριτές από την δραματική ιστορία του Ζαχίρ από τον Αφγανιστάν

Το πιο καθηλωτικό επεισόδιο στο MasterChef!  Ένα επεισόδιο που συγκλόνισε τους κριτές αλλά και όλους όσοι το παρακολούθησαν το βράδυ της Τρίτης.

 Ο λόγος για τον  Ζαχίρ Γιαβαρί από το Αφγανιστάν που πήγε στο διαγωνισμό αλλά ξετύλιξε την ιστορία της ζωής του , μία ζωή με πολλές τραυματικές εμπειρίες και κακουχίες μακριά από την οικογένεια του εδώ και πάρα πολλά χρόνια .

Η ιστορία του λύγισε και τους πιο σκληρούς και η καρδιά χτυπούσε πολύ δυνατά όταν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οικογένεια του και τη μητέρα του που παραμένει στο Αφγανιστάν αλλά δοκιμάζεται αυτήν την περίοδο από τον πόλεμο.

Και να πήγαινα ξαφνικά στην μάνα μου δεν θα με γνώριζε .

 «Την προηγούμενή εβδομάδα ήταν τραγική για μένα.  Στο χωριό μου ξέσπασε πόλεμος. Στην ζωή μου έχει μείνει  η μάνα μου και ο αδερφός μου . Έχει σκοτωθεί πάρα πολύ κόσμος έχω να δω τη μάνα μου από το 2000. Έψαχνα να τους βρω τους δικούς μου και δεν τους έβρισκα. Και για αυτό σοκαρίστηκα.  Είχα ένα όνειρο να δω τη μάνα πάει και αυτό χάθηκε . Μετά από 4 ημέρες βρήκα τη μάνα μου. Το όνειρο μου είναι αυτό να την ξαναδώ να την πάρω αγκαλιά . Αν δεν υπήρχε το ίντερνετ να δει τη φωτογραφία μου, ίσως πιστεύω  και να πήγαινα ξαφνικά στην μάνα μου δεν θα με γνώριζε . Με έστειλε παιδί μωρό, γύρισε και τα μαλλιά του άσπρισαν», θα σκεφτόταν.

Η εξομολόγησή του συγκίνησε τους πάντες!

Ζει στην Ελλάδα από το 2006 και εργάζεται ως μάγειρας τα τελευταία οκτώ χρόνια και όπως τόνισε χαρακτηριστικά το MasterChef γι’ αυτόν σημαίνει πολλά πράγματα.

«Έχω χάσει πολλά πράγματα. Όταν ήμουν δέκα χρονών, οι γονείς μου, για να μείνω ζωντανός, αποφάσισαν να με στείλουν σε άλλη χώρα. Με έναν παράνομο τρόπο με έστειλαν στο Ιράν όπου έμεινα για πέντε χρόνια. Εκεί βασανίστηκα πάρα πολύ, από την αστυνομία ειδικά που μας έβαλε σε κέντρο κράτησης. Μας έδεναν τα χέρια στα κάγκελα, μας χάραζαν τα χέρια. Δεν είχα την ευκαιρία να σπουδάσω στη χώρα μου.

 Στο Ιράν δούλεψα οικοδομή 11 χρονών, δεν άντεχα άλλο και πήγα σε άλλο εργοστάσιο. Είχα μαζέψει κάποια χρήματα από τη δουλειά, πάντα το όνειρό μου ήταν να σπουδάσω κι έτσι αποφάσισα να φύγω από το Ιράν, να έρθω στην Ευρώπη, να σπουδάσω, να αγαπάω αυτό που κάνω. Όταν ήρθα στην Ελλάδα δεν είχα που να μείνω, έμαθα σχετικά γρήγορα ελληνικά και πήγα σχολείο. Το πρωί δούλευα οικοδομή, το βράδυ πήγαινα στο σχολείο. Κάποιο διάστημα δεν είχα που να μείνω, κοιμόμουν σε παγκάκι», είπε αρχικά ο Ζαχίρ.

 Ο 29χρονος αναφέρθηκε και ε έναν άνθρωπο που τον βοήθησε, αλλά αποκάλυψε και πώς του φέρθηκαν όταν ζήτησε δουλειά σ’ ένα μαγαζί. «Του είπα ότι είμαι από το Αφγανιστάν και μου είπε “δεν είμαι μαλ…ας να βάλω έναν Αφγανό στο μαγαζί μου”», εξομολογήθηκε ο Ζαχίρ.

 Ο Ζαχίρ πέρασε στην επόμενη φάση . Η μαγειρική του εξέπληξε τους κριτές, ωστόσο όπως του είπαν η αγάπη του αγαπάει όσο τίποτε τη μαγειρική και δεν θα σταματήσει να προσπαθεί για να κατακτήσει το όνειρό του.

 «Πολλοί άνθρωποι με έχουν αδικήσει ψυχολογικά, σωματικά. Ο λόγος που είμαι εδώ είναι πως θέλω να αποδείξω σε αυτούς που είπαν πως " δεν είμαι @@λάκας να βάλω έναν Αφγανό στο μαγαζί μου" δεν είμαι ένας εγκληματίας όπως νομίζεις, είμαι ένας Αφγανός που έχω ταλέντο. Αγαπάω αυτό που κάνω, απλά δεν έχω φτερά για να πετάξω».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News